Bam! Al 62.000 handtekeningen ingezameld voor referendum over Big Brother-donorwet van D66

Geen categoriemei 12 2018, 21:00
We hebben tot 14 juni om 300.000 in te zamelen.
Het gaat goed met het initiatief om een referendum af te dwingen over de Big Brother-achtige donorwet van D66. Initiatiefnemer Bart Nijman laat namelijk weten aan EenVandaag dat er in één week tijd al 62.000 handtekeningen zijn ingezameld. We liggen dus op koers om de benodigde 300.000 te halen.
"In principe liggen we nog op schema," aldus Nijman. "We hebben nu een vijfde van de handtekeningen binnen in een zesde van de tijd."
Geweldig nieuws natuurlijk, maar dit betekent niet dat we op onze lauweren kunnen rusten. Zoals Nijman ook terecht zegt mag het wat hem betreft "nog wel wat sneller gaan." Al was het maar om er zéker van te zijn dat het goed komt.
Natuurlijk hoor ik critici bij wijze van spreken al denken: 'Maar wat heeft dit voor nut? Het kabinet is toch bezig om de referendumwet af te schaffen? Dat voorstel is al geaccepteerd door de Tweed3e Kamer en moet alleen nog even door de Eerste Kamer.'
Dat klopt. Maar zoals Nijman terecht stelt is de kans groot dat het kabinet zich gedwongen voelt om alsnog een referendum te houden als er honderdduizenden handtekeningen verzameld worden. Zelfs de democratie-haters van D66 zullen dan moeten toegeven dat het wel degelijk een buitengewoon controversiële wet is... en dat meer debat -- en een uitgesproken mening van de burger -- dan niet alleen logisch, maar zelfs noodzakelijk is.
Dus: als je nog niet getekend hebt, doe dat dan nu. Gewoon even online invullen dat formulier en klaar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten