Nóg een aanslag in Frankrijk: man steekt voorbijgangers neer in Parijs

Geen categoriemei 13 2018, 8:00
Frankrijk heeft al veel geleden onder islamitisch terreur, maar het schijnt nog niet voorbij te zijn. We hebben allemaal de gebeurtenissen met Charlie Hebdo en Bataclan nog vers in ons geheugen, maar gisteren was het weer raak. Een man stak omstanders neer en riep ''Allahoe Akbar''. Hij werd toen door de politie omgelegd. Niet veel later eiste IS de terroristische aanval op.

Een man met een mes heeft in het centrum van Parijs ingestoken op willekeurige voorbijgangers. Een van de slachtoffers is overleden. Bij elkaar werden vijf mensen aangevallen, zegt de politie. Twee van hen zijn zwaargewond. De dader is doodgeschoten door de politie.

President Macron heeft na het incident gezegd dat Frankrijk niet zal buigen voor vijanden van de vrijheid. Hij prees de politie voor "het uitschakelen van de terrorist". Terreurgroep Islamitische Staat claimt de dader als een van zijn strijders.

https://twitter.com/rudybouma/status/995414076867084289?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fnos.nl%2Fartikel%2F2231571-man-steekt-in-op-omstanders-parijs-terreuronderzoek-gestart.html&tfw_site=NOS
Frankrijk kampt al veel langer met islamitisch terreur en er is zelfs een pamflet door veel hooggeplaatste Fransen om te waarschuwen tegen islamitisch antisemitisme en de teloorgang van de Franse cultuur. Het is ondertekend door Fransen van links naar rechts. Wat er gisteren gebeurde versterkt de boodschap alleen nog maar meer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten