Eurovisie Songfestival is gewonnen door Israël: volgend jaar naar Jeruzalem!

Geen categoriemei 13 2018, 9:00
Miljoenen mensen over heel de wereld hebben kunnen genieten van de finale van het Eurovisie Songfestival gisteren. Het ging uiteindelijk tussen Oostenrijk, Cyprus en Israël. Alleen de laatste twee zouden nog punten krijgen, dus het was al duidelijk dat het een van die twee landen zou worden. Enfin, uiteindelijk werd het Israëlmet hun kakelnummer 'Toy'.
Ik vond het zelf een verschrikkelijk nummer en ging voor Estland met hun geweldige uitvoering en operastuk. Waylon was goed, maar werd terecht ondergedompeld door een paar echte parels en eindigde op de achttiende plaats. Maar het gekakel van Israël kwam mij echt mijn strot uit. Voor de jury's en het publiek blijkbaar niet, want de zangeres werd eerste.
Wat ik wel erg grappig vind, is dat volgend jaar het Eurovisie Songfestival in Israël wordt gehouden. De zangeres had het in haar speech ook duidelijk over Jeruzalem en de vraag is nog inderdaad of het dan Tel Aviv gaat worden, of Jeruzalem. In elk geval kunnen we weer veel 'gekakel' verwachten in politiek-correcte hoek over 'Palestina' en Israël. Het conflict gaat hierdoor nog meer aandacht krijgen en de vraag is ook nog eens hoe de Israëliërs dit gaat omvormen tot iets positiefs en zichzelf beter in het daglicht stellen.
De linkse politiek-correcte elite heeft hier natuurlijk niets mee en gaat de situatie gebruiken het in hun politieke frame te stoppen. En hoe kan het land de veiligheid van fans en toeristen garanderen met zo veel geweld en agressie in de regio? Allemaal uitdagingen en vragen die we in het komende jaar weer voorbij zien komen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten