Eurovisie Songfestival is gewonnen door Israël: volgend jaar naar Jeruzalem!

Eurovisie Songfestival is gewonnen door Israël: volgend jaar naar Jeruzalem!

Miljoenen mensen over heel de wereld hebben kunnen genieten van de finale van het Eurovisie Songfestival gisteren. Het ging uiteindelijk tussen Oostenrijk, Cyprus en Israël. Alleen de laatste twee zouden nog punten krijgen, dus het was al duidelijk dat het een van die twee landen zou worden. Enfin, uiteindelijk werd het Israëlmet hun kakelnummer 'Toy'.

Ik vond het zelf een verschrikkelijk nummer en ging voor Estland met hun geweldige uitvoering en operastuk. Waylon was goed, maar werd terecht ondergedompeld door een paar echte parels en eindigde op de achttiende plaats. Maar het gekakel van Israël kwam mij echt mijn strot uit. Voor de jury's en het publiek blijkbaar niet, want de zangeres werd eerste.

Wat ik wel erg grappig vind, is dat volgend jaar het Eurovisie Songfestival in Israël wordt gehouden. De zangeres had het in haar speech ook duidelijk over Jeruzalem en de vraag is nog inderdaad of het dan Tel Aviv gaat worden, of Jeruzalem. In elk geval kunnen we weer veel 'gekakel' verwachten in politiek-correcte hoek over 'Palestina' en Israël. Het conflict gaat hierdoor nog meer aandacht krijgen en de vraag is ook nog eens hoe de Israëliërs dit gaat omvormen tot iets positiefs en zichzelf beter in het daglicht stellen.

De linkse politiek-correcte elite heeft hier natuurlijk niets mee en gaat de situatie gebruiken het in hun politieke frame te stoppen. En hoe kan het land de veiligheid van fans en toeristen garanderen met zo veel geweld en agressie in de regio? Allemaal uitdagingen en vragen die we in het komende jaar weer voorbij zien komen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties