Bamboe T-shirts steeds meer in trek

Geen categoriejun 05 2018, 13:49
Niet alleen is bamboe het bouwmateriaal van de toekomst; de bamboe wordt ook steeds meer gebruikt als stof. Bamboe kleding wordt de laatste jaren steeds populairder. Waar eerst stoffen als katoen en wol de markt leken te domineren, begint nu bamboe steeds meer in trek te komen. De verkoop van bijvoorbeeld de heren T-shirts van Bamigo blijft stijgen. Niet onbegrijpelijk, bamboe brengt nu eenmaal vele voordelen met zich mee.
Bamboe als bouwmateriaal
Bamboe groeit ongelooflijk hard, is enorm sterk, licht en daarnaast ook nog eens mooi om te zien. De flexibiliteit van bamboe zorgt ervoor dat het door velen al wordt gezien als ‘het nieuwe hout’. Daarnaast is de groei van bamboe goed voor het milieu. Bamboe heeft namelijk weinig tot bijna geen water nodig. Dit betekent dat bamboe praktisch overal kan groeien en hierdoor ontboste gebieden gemakkelijk opnieuw kan beplanten. De bamboe zorgt ervoor dat de grond weer vruchtbaar wordt en biedt tegelijkertijd nieuwe leefomgeving voor de flora en fauna. Wanneer bamboe eenmaal geknipt is, groeit het automatisch vanaf de wortel weer aan. Dit maakt bamboe een van de meest duurzame bouwmaterialen van dit moment.
Verwerking van bamboe tot kleding
De eenmaal verwerkte bamboe eindigt onder andere in de vorm van bamboe stof. Dit stof is luchtdoorlatend, laat vocht gemakkelijk los en is zo zacht als zijde. Dit maakt het niet alleen een erg aangenaam materiaal om te dragen, maar maakt het ook bij uitstek geschikt voor mensen met een gevoelige huid. In geval van huidallergieën, overgevoeligheden of zelfs overmatig zweten, worden in de meeste gevallen T-shirts van bamboe stof aangeraden. Het bamboe stof is namelijk ongelooflijk zacht voor de huid en geeft de drager het gevoel ‘geen’ kleding aan te hebben.
Bamboe T-shirts
Dit maakt de bamboe T-shirts erg geschikt voor mensen met een gevoelige huid. Maar deze T-shirts lenen zich ook perfect voor andere situaties. De lichtheid en aangename pasvorm van de T-shirts is bijvoorbeeld ook zeer geschikt als onderkleding. Zeker bij belangrijke evenementen zoals een presentatie of een bruiloft is het bamboe T-shirt populair. Het materiaal veroorzaakt namelijk geen zweetplekken en voorkomt nare geuren. Het draagcomfort zorgt ervoor dat de drager van het bamboe t-shirt zich beter in zijn vel voelt en zich kan concentreren op de zaak die voor hem ligt.
Overige bamboe kleding
Naast T-shirts worden er ook meer vormen van kleding aangeboden van bamboe stof. Denk aan boxershorts en sokken (erg geschikt voor mensen die last hebben van zweetvoeten) maar ook shirts met lange mouwen, hemden en singlets vliegen als warme broodjes over de toonbank.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten