Bang voor nieuwe 'bruiloftsrel': VVD-Kamerleden blijven weg bij voorlezen Troonrede op Prinsjesdag

Bang voor nieuwe 'bruiloftsrel': VVD-Kamerleden blijven weg bij voorlezen Troonrede op Prinsjesdag

Voorkant van de Ridderzaal op het Binnenhof in Den Haag. Rechtenvrije foto via shutterstock.com, door VanderWolfImages

De Troonrede wordt al verplaatst van de Ridderzaal naar de Grote Kerk. Het aantal genodigden is teruggebracht van meer dan duizend naar 250. Alle stoelen kunnen dan voldoende uit elkaar worden neergezet.

Toch zijn deze VVD'ers als de dood voor dat de anderhalve meter niet gehandhaafd kan worden! En dat is heus niet omdat ze de mensen die de maatregelen nemen niet vertrouwen. Het is pure angst voor ook zo'n ongelukkig foto-moment. Zo een waarop iemand de ander net even op z'n rug aantikt. Dan hang je, zo simpel is het.

Grapperhaus kwam er ternauwernood mee weg omdat hij een belangrijke CDA-minister is en omdat het om z'n bruiloft ging. VVD-Kamerleden genieten denk ik niet diezelfde bescherming. Die worden makkelijker 'losgesneden' en vervangen, vooral als het om laaggeplaatste VVD'ers op de kieslijst gaat.

Ergens geloof ik wel dat ze zelf echt zo sneu zijn, maar aan de andere kant wil ik ook direct geloven dat ze de opdracht hebben gekregen om demonstratief weg te blijven. Dat geeft minder risico op een nieuw schandaal voor het kabinet en de VVD, terwijl het ook nog lijkt alsof men op deze manier de coronaregels héél serieus neemt. Weinig moeite om zo de risico's op een schandaaltje drastisch te verminderen, toch?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer