Baudet: "Catalanen zijn als een wig waarmee we de EU kunnen openbreken en stukmaken"

Geen categorieokt 29 2017, 20:00
Thierry Baudet steunt de Catalaanse onafhankelijkheidsdroom omdat hij die als een geweldige manier ziet om de Europese Unie open te breken.
Oh, en kapot te maken.
Op Twitter legt Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet in minder dan 140 karakters uit waarom hij de Catalanen steunt in hun onafhankelijkheidswens. Volgens hem kan Catalonië namelijk gezien worden als een "wig waarmee we de EU kunnen openbreken en stukmaken."
https://twitter.com/thierrybaudet/status/924648253022457856
De Europese Unie is het duidelijk eens met die visie van Baudet. Dat is immers waarom Brussel Madrid zo fel steunt en de Spaanse regering met van alles en nog wat -- inclusief grof geweld tegen kiezers die gewoon willen stemmen -- laten wegkomen.
Brussel begrijpt dus wat Baudet ook begrijpt: dat het uiteenvallen van Spanje een eerste stap is op weg naar het uiteenvallen van Het Grote Europese Project. En dat wil -- nee, dat moet -- de Europese autocratie ten koste van álles voorkomen. De EU, of Europese eenwording, is immers al heel lang een doel op zichzelf. Een jaar of twintig geleden beweerde de Europese elite nog dat het doel was om 'Europese oorlogen te voorkomen,' maar iedereen weet al lang dat dit de grootst mogelijke onzin is. De EU wil voortbestaan omdat... de EU wil voortbestaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten