TCE 20210429 Tweede Kamer145

BBB niet te spreken over verzaken compensatie Groningers: 'Kabinet ga nou eens leveren!'

Geen categoriejul 28 2021, 14:00
Zwaar gedupeerde Groningers worden al jaren aan hun lot overgelaten door het kabinet. Sommige noorderlingen wachten al zeven jaar op compensatie van de overheid, iets wat hen is beloofd. Maar we zijn inmiddels al jaren verder en ze hebben nog steeds geen cent gekregen. Tot overmaat van ramp laat de overheid zelden van zich horen, dit tot grote frustratie bij de partij van Caroline van der Plas, de BoerBurgerBeweging.
Voor wie nog steeds denkt dat de overheid er is voor haar burgers moet maar eens een kijkje nemen in Groningen. Gedupeerde burgers, die zeven jaar geleden al hoorden dat ze recht hebben op ondersteuning én financiële compensatie, kunnen nauwelijks rekenen op steun van 'Vadertje staat'. De politieke partij BBB vindt dit schandalig, naar de mening van de partij wordt het tijd het kabinet eindelijk eens "gaat leveren".
https://twitter.com/BoerBurgerB/status/1420249677103050754?ref_src=twsrc%5Etfw
Aan al die valse beloftes hebben mensen natuurlijk helemaal niks. Tijdens de afgelopen landelijke verkiezingen - en die van 2017 - werd vanuit partijen met regeringsambities tal van keren beloofd om de Groninger kwestie eindelijk eens goed op te lossen. Inmiddels weten we wel beter: sommige Groningers wachten al zeven jaar op herstel. Niet alleen op de broodnodige financiële compensatie, die men goed kan gebruiken voor het dekken van de herstelkosten, maar ook op enige vorm van leven vanuit het kabinet. Het blijkt namelijk dat de overheid veel gedupeerden van het kastje naar de muur stuurt.
Naast de Groningers zien we dit ook al gebeuren bij gedupeerde ouders van de toeslagenaffaire. Enkele weken geleden trok de Nationale Ombudsman ook al aan de bel; het hersteltraject zou nu al te traag verlopen en veel ouders worden bij lange na niet altijd even goed geholpen.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
BBB heeft gelijk dat het kabinet nu eens moet kappen met die loze beloftes en gewoon gaat leveren. Want op deze manier worden die mensen natuurlijk nooit geholpen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten