Beelden vandalisme in Amsterdam - Vijftig scooterrijders met Turkse en Marokkaanse vlaggen

Beelden vandalisme in Amsterdam - Vijftig scooterrijders met Turkse en Marokkaanse vlaggen

Het was weer ouderwets multiculturele gezelligheid in Amsterdam, afgelopen zaterdag. Zo'n vijftig scooterrijders met Turkse en Marokkaanse vlaggen maakten de boel onveilig en pleegden vandalisme! Dat meldt The Post Online.

Op deze videobeelden van AT5 is te zien hoe groepjes Turken en Marokkanen, waarvan sommigen met een vlag om op de scooter, de boel vandaliseren. AT5 spreekt van zo'n twintig verdachten en vier aanhoudingen maar dit lijken er véél meer te zijn geweest. The Post Online spreekt van zo'n vijftig scooterrijders en al zes aanhoudingen.

Dit tuig verzamelde zich rond 15:00 uur op het Mercatorplein in Amsterdam-West. Ze lieten een spoor van vernieling en vandalisme achter. Zo gooiden ze met flesjes naar voorbijgangers terwijl ze met bedekte kentekenplaten reden, moesten verkeersborden het ontgelden en werd er overal met graffiti gespoten (zelfs op een persoon). Passanten in het voetgangersgebied waren ook de klos, want daar reden ze vrolijk joelend doorheen.

De Amsterdamse politie speculeert dat dit een reactie is geweest op de verkeersmaatregel die maandag ingaat, waardoor het verboden wordt voor snorfietsen om over het fietspad te mogen rijden en wordt een helm opzetten, ook voor bijrijders, verplicht.

Dolle boel daar dus door een stel Nederlanders met een migratieachtergrond die via ludieke acties actief gebruik maakten van hun recht om te demonstreren. Hopelijk krijgen ze allemaal een stageplek bij de gemeente en voor 'straf' een paar lessen maatschappijleer. Hadden wij ze maar niet uit moeten sluiten van de samenleving! Stel idioten.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties