Beeldenstormgekte slaat weer toe: Boston trekt slavenbevrijder Abraham Lincoln van z'n sokkel

Beeldenstormgekte slaat weer toe: Boston trekt slavenbevrijder Abraham Lincoln van z'n sokkel

Het beeld 'Emancipation' met Abraham Lincoln. Bron: Shutterstock: S Door Stephen Orsillo

Wie dacht dat de beeldenstormgekte, die was veroorzaakt door cultus van slachtofferschap, voorbij was heeft het fout. Het beeld van de president Abraham Lincoln, ook wel bekend als de president die de slavernij afschafte, is van zijn sokkel gehaald.

De kunstcommissie – zucht, wat een verrassing ook – in Boston stemde voor het verwijderen van het beeld van de Amerikaanse president Abraham Lincoln, die de slavernij afschafte en zelfs een oorlog tegen het zuiden van z'n eigen land voerde om dat voor elkaar te krijgen. Voor mensen met een normale kijk op de wereld blijft het volkomen onlogisch dat nu juist dit beeld wordt verwijderd.

Het beeld had de bijnaam 'Emancipation' en was bedoeld als eerbetoon aan de bevrijding van slaven. Dat nu juist Lincoln – de president die zijn handen in het vuur stak – wordt verwijderd is een doodzonde.

Tegelijkertijd laat het de ware kracht zien van antiracistische lobbymachten in de Verenigde Staten. Slogans als All white people are racist zijn dus geen provocerende teksten, maar diepgemeende uitspraken. In het dogmatisch denken van de critical race theory-adepten zijn de 'witte mensen' inherent aan racisme en systemisch racisme.

Ook de grote liberale slavenbevrijders als Abraham Lincoln zijn 'fout'. De vraag is alleen waar deze hysterie stopt, want als zelfs Lincoln al 'gevoelig' ligt wie of wat verdient er dan eigenlijk nog wel een standbeeld?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties