Beestenboel bij Partij voor de Dieren! Beleidsmedewerkers zijn wegwerpartikelen - Marianne Thieme: 'Mensendingen zijn voor mensenpartijen'

Geen categoriejul 19 2019, 18:00
Ex-PvdD-Kamerlid en zetelrover Femke Merel van Kooten opent de giertank van de Partij voor de Dieren! 'Mensendingen zijn voor mensenpartijen', zou Thieme hebben gezegd. Via het AD.
Eergisteren berichtten wij al over de dubieuze redenen die Femke Merel van Kooten er toe aan zouden hebben gezet om op te stappen en zetelroof te plegen. Vandaag gaf ze een interview aan het AD. De details omtrent haar vertrek geven een indruk van een ware beestenboel.
Zwanger? Vervanger!
Vanwege haar zwangerschap leek het Marianne Thieme, na overleg, beter dat Van Kooten zich voor vier maanden ziek zou melden 'om goed te herstellen'. In de tussentijd kon dan 'een vervanger' worden benoemd: ze zou er dus worden uitgeknikkerd. Van Kooten was het daar niet mee eens en heeft dus wekenlang, vlak na haar bevalling, moeten bekvechten met Thieme. Die gaf uiteindelijk toe, waarover Van Kooten het volgende zegt:

"Ze zei letterlijk dat ik dan maar op de rijdende trein moest springen. Dat was heel heftig. Ik voelde me totaal niet welkom." Ook bleek dat een collega-Kamerlid had gezegd dat de fractie ‘geen halve krachten’ kon gebruiken. "Ik was woest, ik vond dat zo vrouwonvriendelijk."

Wegwerpbeleid(-smedewerkers)
Naast dit volstrekt immorele gedrag, laat Van Kooten ook weten hoe men bij de PvdD over beleidsmedewerkers denkt. 'De ervaring leert,' zo gaf een collega-Kamerlid aan Van Kooten mee, 'dat de meeste beleidsmedewerkers binnen een jaar zijn opgebrand', dus 'dan kun je ze maar beter zo goed mogelijk uitbuiten.' Lekkere boel daar!
Partij voor de Mensen?
Door een artikel in het Reformatorisch Dagblad wilde Thieme de koers van de partij flink omgooien. 'Mensendingen zijn voor mensenpartijen', zei ze volgens Van Kooten. De partij moest weer terug naar de core: dier, natuur en milieu. Daar kwam Van Kooten achter:

"Mij werd letterlijk gevraagd waarom ik Kamervragen stelde over futiele mensendingen. Als ik me druk ging maken over diabetespatiënten, moesten we ons ook maar druk gaan maken om kankerpatiënten?"

Vervolgens werd Van Kooten ook nog afgeraden om zich te bemoeien met lhbt-rechten. Daar zag Thieme kennelijk geen heil in. Dat was de druppel voor Van Kooten. Het is er dus een flinke bende. Thieme geeft via een woordvoerder aan dat niemand op de fractie zich in de aantijgingen herkent. Nou, niks aan de hand dus!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten