TCE 20210429 Tweede Kamer145

Belachelijk! ChristenUnie-moralisten boos op Van der Plas (BBB): ze roept boeren op Limburgers onderdak te verlenen

Geen categoriejul 17 2021, 12:00
Het is eigenlijk ongelooflijk. BBB-leider Caroline van der Plas roept op Twitter mensen - met name boeren - op om Limburgers getroffen door de watersnoodramp onderdak te bieden. En hoe reageren ChristenUnie-jongeren daarop? Door te klagen dat dit niet goed is. Want klimaatverandering.
"Zijn er mensen uit Limburg die huis en haard hebben moeten verlaten en geen onderdak hebben vannacht of komende dagen?" vraagt Van der Plas op Twitter. "Ik wil graag helpen onderdak te bieden of helpen onderdak te zoeken. Boeren, hebben jullie mss ook slaapplek over? Laat het me weten!"
https://twitter.com/lientje1967/status/1416042888035807237
Je zou denken dat dit een heel mooi initiatief is; een goede manier om mensen door deze vreselijke tijd te loodsen. Maar wat wekt de verbazing? ChristenUnie-jongeren vinden het idee van Van der Plas vre-se-lijk slecht. Als politica moet ze zich helemaal niet bezighouden met dit soort dingen, zeggen zij. Nee, het enige waar zij iets over zou moeten zeggen is... klimaat. Want, verzinnen de jongeren ook maar even, de ramp komt daar natuurlijk door (onzin, de we hebben altijd watersnoodrampen gehad).
"Lief aangeboden van Van der Plas maar in de praktijk vooral nuttig voor het Twitter-imago," aldus Justin den Harder van PerspectieF (de CU-jongerenorganisatie) passief-agressief. "Gedegen klimaatbeleid is de enige langetermijnoplossing om meer natuurproblemen te beperken."
https://twitter.com/justindenharder/status/1416101439840079873
Dit is natuurlijk totale gekkigheid. Ten eerste zijn er altijd watersnoodrampen geweest. De idee dat dit door "klimaatverandering" komt is niets meer of minder dan propaganda van groene totalitaire figuurtjes van het partijkartel.
En ten tweede: waar haalt zo iemand het gore lef vandaan om te zeggen dat een politica dit soort dingen niet met doen, maar zich moet focusen op "klimaatbeleid"? Als één getroffen Limburgs gezin op deze manier tijdelijk onderdak vindt dan is Van der Plas' actie van onschatbare waarde. Je moet je voorstellen dat je zo'n gezin bent, dat je geen onderkomen hebt, maar nu wél iets vindt, door de bemiddeling van Van der Plas.
Natuurlijk hebben we het er dan nog niet eens over gehad dat Limburgers dit soort oproepen ook zien en zich erdoor gesteund voelen, wat voor hen natuurlijk van wezenlijk belang is.
Het is gek dat een partij die zich "christelijk" noemt dat niet begrijpt. Van der Plas schrijft dan ook terecht:
https://twitter.com/lientje1967/status/1416121244244656131
Maar, ja, types als die van de CU zouden ongetwijfeld het één en ander op te merken hebben aan de Barmhartige Samaritaan. Iemand zo even helpen, tussendoor? Nee, man! Hij had het politieke systeem moeten veranderen!
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Het is ongelooflijk dat deze mensen zichzelf christen durven te noemen. Want met het christendom hebben ze al heel lang niets meer te maken.
Volg mij op het nieuwe sociale media-platform opgezet door Team Trump: GETTR.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten