Belachelijk: hele Formule 1 spant samen tegen 'roekeloze Max Verstappen'

Geen categorieokt 22 2016, 15:00
De jonge Nederlandse coureur krijgt er flink van langs van zijn collega's.
Romain Grosjean, Sebastian Vettel, Kimi Räikkönen, Lewis Hamilton en Fernando Alonso zijn woedend op Max Verstappen. De reden? Zijn actie tijdens de Grand Prix van Japan waarmee hij Hamilton achter zich hield.
Mercedes wilde er een zaak van maken, maar de stewards vonden dat belachelijk. Zelfs Hamilton zelf liet weten op Twitter dat hij geen stappen tegen Verstappen wilde nemen: de race zat erop, over en uit. Op naar de volgende race.
Blijkbaar denkt de Mercedes-coureur daar nu anders over:

Max Verstappen is tijdens de rijdersbespreking van de GP van de Verenigde Staten frontaal aangevallen door zijn collega's. Ze eisen, naar aanleiding van de veelbesproken actie van de Nederlander twee weken geleden, een regel dat een coureur tijdens het remmen niet meer van rijstrook mag veranderen. Het komt zelden voor dat een F1-coureur zo de wind van voren krijgt van andere rijders. Romain Grosjean sneed het onderwerp aan, en kreeg snel bijval van Sebastian Vettel, Kimi Räikkönen, Lewis Hamilton en Fernando Alonso.

Met name Raikkonen, die al maandenlang over Verstappen zeurt, ging los. Hij sprak maar liefst drie minuten lang over de verdedigende actie van de Nederlander. Ongetwijfeld zag hij dat hij dit keer gesteund werd door andere coureurs waardoor hij er nog harder inging dan in het verleden.
Als ik in Max' schoenen zou staan zou ik onderhand woedend worden. Wat een gezeur steeds. Opvallend genoeg blijft de 19-jarige puber, want dat is hij eigenlijk nog, behoorlijk rustig. Hij zegt er genoeg van te hebben, maar dat is het dan wel. Voor de rest is hij eerst en vooral met zijn eigen race bezig. Wat anderen daarvan vinden laat hem koud.
Eigenlijk zegt dat alles over het ongelooflijke talent van Max. Die jongen is echt bizar. Hij is een geboren kampioen. Nu moet hij dat alleen nog even waarmaken.
Overigens moet Hamilton natuurlijk al helemaal ophouden met zeuren. Zijn team trok de klacht in, dan moet je daarna niet meer doorgaan met zeuren. Het intrekken van de klacht is immers een teken dat je weet dat Max niets verkeerd deed. Heb dan lef en geef dan gewoon toe dat je je derde plek aan jezelf te danken hebt en dat je dus door je eigen acties het wereldkampioenschap misloopt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten