Belastingdienst kan het allemaal niet meer aan, en dat is niet omdat ze te weinig mensen in dienst hebben

Belastingdienst kan het allemaal niet meer aan, en dat is niet omdat ze te weinig mensen in dienst hebben

Het heeft iets te maken met de vakantiedagen van de ambtenaren van de Belastingdienst.

Je zou maar bij de Belastingdienst werken. Als je een wat oudere ambtenaar bent krijg je zoveel extra vrije dagen dat er heel veel werk blijft liggen bij de Belastingdienst, want al die vrije dagen wordt er natuurlijk geen werk verricht.

Het loopt de spuigaten uit. Volgens directeur-generaal Peter Veld van de Belastingdienst is het aantal vakantiedagen zo royaal is dat er werk blijft liggen waar achthonderd ambenaren maar liefst een jaar voor nodig hebben. Een jaar! Via De Telegraaf:

Veld is bezorg over de grote hoeveelheid zogeheten ouwelullendagen. Bij de Belastingdienst werken veel 50-plussers. Zij krijgen elk jaar een extra vrije dag.

Minister Stef Blok (Rijksdienst) wil regelingen voor oudere rijksambtenaren afbouwen. Van het geld dat vrijkomt, moeten alle ambtenaren kunnen profiteren. Blok wil dit regelen in de nieuwe cao, waarover de onderhandelingen juist afgelopen week weer zijn begonnen.

Uiteraard zijn de ouderen binnen de Belastingdienst niet blij met deze onthulling, maar het is goed dat er eens aandacht aan wordt besteed. De voorzieningen voor ambtenaren zijn te royaal, zeker als er door hun talloze vakantiedagen gewoon werk blijft liggen. Dat kan niet de bedoeling zijn.

Laat de minister die regelingen voor ambtenaren maar afbouwen, zodat er 1. weer gewoon wordt gewerkt en 2. de oudere ambtenaren niet per se veel mooiere regelingen voor zichzelf hebben dan ambenaren die toevallig iets minder oud zijn.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties