Hoera! De economie groeit - maar het kan nog veel beter

Hoera! De economie groeit - maar het kan nog veel beter

We zijn er nog lang niet.

Nou, jongens, we mogen weer een beetje optimistisch zijn over de Nederlandse economie. Volgens werkgeversorganisatie VNO-NCW kunnen we meer groei verwachten dan het Centraal Planbureau voorspelt (1,7 procent).

Volgens voorzitter Hans de Boer is minstens 2 procent ook haalbaar, en dat zou het hoogste groeiniveau zijn sinds jaren. Sinds de crisis van 2008 om precies te zijn. Via De Telegraaf:

"Het gaat echt veel beter met onze economie dan tot nu toe werd gedacht. Dat hoor ik van mijn leden", zegt De Boer. "Ik ben nog nooit zo optimistisch geweest over het ondernemerschap in ons land als nu het geval is."

Als dat klopt, dan is dat natuurlijk fantastisch. Hoe meer de economie groeit, hoe beter dat is voor consumenten, ondernemers en werknemers. Maar het kan nog veel beter. Als we echte én duurzame (als in: langdurige) economische groei willen, dan zullen de belastingen (btw, inkomsten, etc.) omlaag moeten voor iedereen.

Hoe lager de belastingen, hoe meer de economie zal groeien, omdat ondernemers dan weer kunnen investeren en consumenten weer geld overhebben om bijvoorbeeld die nieuwe televisie te kopen, te gaan winkelen of te verhuizen naar een groter huis.

Een terugtrekkende overheid en een meer vrije vrije markt. Dat zou pas echt goed zijn voor de groei van de economie. Moet je je voorstellen wat voor een welvarend land Nederland dan zou kunnen zijn.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties