Hoera! De economie groeit - maar het kan nog veel beter

Geen categorieapr 18 2015, 11:00
We zijn er nog lang niet.
Nou, jongens, we mogen weer een beetje optimistisch zijn over de Nederlandse economie. Volgens werkgeversorganisatie VNO-NCW kunnen we meer groei verwachten dan het Centraal Planbureau voorspelt (1,7 procent).
Volgens voorzitter Hans de Boer is minstens 2 procent ook haalbaar, en dat zou het hoogste groeiniveau zijn sinds jaren. Sinds de crisis van 2008 om precies te zijn. Via De Telegraaf:
"Het gaat echt veel beter met onze economie dan tot nu toe werd gedacht. Dat hoor ik van mijn leden", zegt De Boer. "Ik ben nog nooit zo optimistisch geweest over het ondernemerschap in ons land als nu het geval is."
Als dat klopt, dan is dat natuurlijk fantastisch. Hoe meer de economie groeit, hoe beter dat is voor consumenten, ondernemers en werknemers. Maar het kan nog veel beter. Als we echte én duurzame (als in: langdurige) economische groei willen, dan zullen de belastingen (btw, inkomsten, etc.) omlaag moeten voor iedereen.
Hoe lager de belastingen, hoe meer de economie zal groeien, omdat ondernemers dan weer kunnen investeren en consumenten weer geld overhebben om bijvoorbeeld die nieuwe televisie te kopen, te gaan winkelen of te verhuizen naar een groter huis.
Een terugtrekkende overheid en een meer vrije vrije markt. Dat zou pas echt goed zijn voor de groei van de economie. Moet je je voorstellen wat voor een welvarend land Nederland dan zou kunnen zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten