Solidariteit onder christenen: christenen dragen oranje tegen ISIS

Solidariteit onder christenen: christenen dragen oranje tegen ISIS

Een heel mooi gebaar.

Dit is echt hartverwarmend, via het ND:

Rood is de kleur van de martelaren. Dat is al eeuwenlang zo. Maar onder Amerikaanse christenen rukt momenteel oranje op. Door het dragen van oranje kledingstukken en het ophangen van oranje linten laten christenen zien dat ze solidair zijn met hun vervolgde broeders en zusters.

De opmars van het oranje begon toen in februari beelden naar buiten kwamen van de onthoofding van 21 koptische christenen door de terreurorganisatie ISIS. Gekleed in oranje overalls werden de gevangenen naar een strand in Libië gebracht, waar ze werden afgeslacht.

De ene na de andere christen wordt door de islamitische terreurorganisatie afgeslacht in Syrië, Irak, en inderdaad Libië. En dan hebben we het nog niet gehad over al die andere landen waar islamitische terroristen christenen vervolgen en vermoorden. Daar moet veel meer aandacht komen, overigens niet alleen vanuit de christelijke wereld.

Nog een citaat uit het ND:

De beelden maakten diepe indruk op Patrick Mahoney, pastor van de Church on the Hill in Washington DC. Mahoney besloot de sociale media te gebruiken om christenen aan te sporen naast hun vervolgde geloofsgenoten te gaan staan en voor hen te bidden. Hij liet zich inspireren door Hebreeën 13:3: ‘Bekommer u om de gevangenen alsof u samen met hen gevangen zat, en om de mishandelden als om mensen die net zo’n lichaam hebben als u.’ De pastor riep verder op de solidariteit ook zichtbaar te maken, en wel door het dragen van oranje kledingstukken – oranje als symbool van de wreedheid van ISIS. Voor zijn project koos Mahoney de hashtag #orangejumpsuit.

Ik zou tegen alle christenen en eigenlijk alle Nederlanders willen zeggen: doe ook mee met #orangejumpsuit en draag iets van oranje om te laten zien dat je meeleeft met de christenen die worden vervolgd door ISIS.

Het is niet veel, maar wat kunnen we nog meer doen? Het is aan de overheden om nu eens eindelijk een einde te maken aan de barbaarsheid van ISIS. Tot het zover is moeten wij blijven denken aan de christenen die steeds het slachtoffer zijn van radicale moslims.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties