Video! België schiet ISIS-liefhebbers in eigen land neer

Geen categoriejan 15 2015, 19:16
In het Waalse plaatsje Verviers - niet ver van de grens met Nederland - heeft de Belgische politie drie Syriëgangers doodgeschoten. Liveblog met updates.
De Belgische politie heeft zich van diens meest heldhaftige kant laten zien vandaag. Ik meen het. Wat een helden! Lees maar:

Bij een schietpartij in Verviers, in de provincie Luik, heeft de politie drie vermoedelijke terroristen neergeschoten tijdens een antiterreuractie. Twee van hen zijn zeker dood, de RTBF meldt dat ook de derde verdachte zou zijn omgebracht. Volgens goede bron gaat het om moslimfundamentalisten, die van plan zouden zijn geweest om een aanslag te plegen.

En hier op beeld te zien:
Alhoewel het natuurlijk treurig is dat het überhaupt nodig is dat de Belgische politie in deze mate dodelijk geweld moet inzetten, is het natuurlijk wel duidelijk wie we liever hebben grazen op de Eeuwige Jachtvelden. Liever de terroristen, inderdaad, dan onschuldige Belgen wiens enige misdaad is dat ze Jood zijn, cartoons hebben getekend of gewoon om de verkeerde tijd op de verkeerde plek waren. Deze Syriëgangers zijn er op gebrand dat er hoe dan ook bloed vloeit, dus wij kunnen maar beter zorgen dat het het hunne is, en niet het onze.
Het aardige van deze actie (waar al weken aan gewerkt werd, aldus bronnen) is dat het ook duidelijk maakt hoe we uiteindelijk deze golf van islamitisch-geïnspireerde aanslagen gaan verslaan: niet door met cartoons te zwaaien en met marsen mee te lopen. Nee. Dit is gewoon een militaire dreiging, en we moeten dan ook antwoorden met een militaire oplossing. Dit is namelijk geen spelletje. Dit is - in tegenstelling tot wat sommigen waaronder onze minister-president zeggen - namelijk wel degelijk een oorlog. Dat de politie in België met explosieven en geweren twee verdachten moest doodschieten, bewijst dat.
Op pagina twee vindt u het liveblog van de acties.
Op pagina drie vindt u foto's van de actie.
Update 19:27: België gooit het dreigingsniveau voor terroristische aanslagen omhoog van niveau 2, naar niveau 3. Het gaat in het bijzonder gelden voor rechtbanken en politiegebouwen.
Update 19:31: Er is videobeeld van de bestorming!
Update 19:40: Breiden de anti-terreuracties van België zich uit naar Nederland? Meerdere politiehelikopters zijn waargenomen in Utrecht.
Update 19:44: De Belgische zender VTM rapporteert dat de anti-terreuractie niet alleen in België plaatsvindt, maar ook in zes andere Europese landen. De zeven landen werken nauw samen, aldus berichten.
Update 19:46: Ook in Brussel worden op een grootschalige wijze invallen gedaan, zo lijkt het.
Update 19:50: De verdachten die zijn doodgeschoten en opgepakt in Verviers hadden banden met de supermarktgijzelaar Coulibaly uit Parijs.
Update 20:00: De persconferentie over de anti-terreuractie kan ieder moment beginnen. Volg 'm hier live.
Update 20:06: Verviers is een broeiplaats van de geradicaliseerde islam, schrijft De Telegraaf.
Update 20:15: België ontruimt een politiehoofdkwartier vanwege bomdreiging. De ellende is er dus nog niet voorbij.
Update 20:27: Er waren tien huiszoekingen in totaal. Terroristen stonden op het punt om belangrijke aanslagen te plegen. Een 'tweede Parijs' is voorkomen, aldus de NOS.
Update 20:32: Details van de schietpartij komen nu ook naar buiten. Er is kennelijk minutenlang op de politie geschoten met semi-automatische wapens, alvorens de terroristen konden worden uitgeschakeld. Behalve de twee dode terroristen is er niemand gewond geraakt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten