Bert Koenders maakt Nederland belachelijk met hysterische uitspraak over relatie Nederland-VS vanwege klimaat

Geen categoriejun 03 2017, 20:00
Bert Koenders trekt alles uit zijn verband met een belachelijke uitspraak die hij vandaag deed in een toespraak op de Harvard University in Cambridge (VS). NU.nl twitterde zojuist:
https://twitter.com/NUnl/status/871042068872867844
De klimaatgestoorden hebben er een nieuwe icoon bij: Bert Koenders. Die is op tournee in de Verenigde Staten en bezocht vandaag de universiteit van Harvard. Dat is niet de minste. Op de Wikipedia over de beroemde universiteit staat:

Harvard is een van de meest prestigieuze universiteiten ter wereld, met zeer hoge toelatingseisen voor (aspirant-)studenten, hoge collegegelden, hoge salarissen voor hoogleraren en een grote kans op een uitstekend betaalde baan na het afstuderen.

Een groter modderfiguur kunnen we als land niet slaan met zo'n paljas als spreekbuis. Wat heeft Bert gezegd? Hou je vast. Hij zei dat het

,,onze plicht is om onze Amerikaanse vrienden te laten weten wanneer zij een grens overschrijden''.

En daarmee doelde Koenders op de keuze van president Trump om uit het klimaatakkoord van Parijs te stappen. Ik schaam me diep voor zulke uitspraken. Terwijl de PvdA in de binnenlandse politiek de mond vol heeft van 'verbinding', staat Bert Koenders in Amerika voor 'verwijdering' te zorgen. En nog volledig ongefundeerd ook! Hij trekt met zijn overtrokken, hysterische uitspraken de hele boel uit verhouding. Hoe gek moet je zijn om internationale verhoudingen op het spel te zetten vanwege een verschil van inzicht over een klimaatakkoord? Het is niet eens zo dat Amerika verklaart helemaal niets meer aan milieuvervuiling te doen. Welnee. Trump onttrekt zich enkel aan de dwingelandij van het Parijse klimaatverdrag. En hij heeft groot gelijk.
Om het laatste stukje sfeer tussen Amerika en Nederland te bederven deed Koenders nóg een idiote uitspraak:

Samenwerking met de VS is volgens Koenders ook in het 'America first'-tijdperk van Trump nog mogelijk. ,,Het Marshallplan kwam destijds niet alleen voort uit Amerikaanse vrijgevigheid. Ook toen handelde Amerika uit eigenbelang.''

Voor zoveel achterlijkheid heb ik geen woorden meer. Of nou ja, een paar nog dan: Bert Koenders, stop met het belachelijk maken van Nederland en trek je terug uit de politiek.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten