Lesbisch stelletje aangevallen, meisje (18 jaar) vreselijk toegetakeld in centrum Rotterdam

Geen categoriejun 03 2017, 21:00
Zojuist maakte het AD bekend dat een 18-jarig meisje ernstig is toegetakeld in het centrum van Rotterdam. En in tegenstelling tot het bericht in het AD niet slechts 'toen', maar vooral 'omdat' ze hand in hand liep met haar vriendin.
https://twitter.com/RDStad/status/871057343034925056
Het meisje liep afgelopen dinsdagavond 30 mei hand in hand met haar vriendin over het Schouwburgplein. Ze waren net naar de film geweest. Het was ongeveer kwart voor 8 's avonds. Nietsvermoedend liepen ze daar, tot ze ineens werden belaagd. Een meisje van rond de 15 jaar oud zag de twee lopen en sprak ze aan. Natuurlijk ging dat over het feit dat de twee hand in hand liepen. Dat maakte de politie vandaag bekend.
Alsof het verbale geweld nog niet genoeg was besloot de agressieve troela haar vuisten te gebruiken. Ze sloeg een van de twee meiden hard in haar gezicht en buik. De aanvalster was niet alleen; er waren ook vriendinnen in haar buurt. Die riepen vervolgens een 12-jarig jongetje te hulp. Niet om hun vriendin in bedwang te houden, nee, ook hij werd opgetrommeld om het lesbische stelletje fysiek te belagen. En dat deed hij met succes: hij gaf het slachtoffer een trap tegen haar schouder. Ik ken redelijk veel jeugd van die leeftijd in mijn buurt. Die spelen met elkaar op straat. Verstoppertje, tikkertje, knoeien met stoepkrijt en alle nieuwste rage's op speelgoedgebied houdt ze lekker bezig. Maar deze kinderen, want dat zijn het, zien het dus als hun missie om een lesbisch stelletje hardhandig fysiek te bestraffen omdat ze hand in hand lopen. En dat is te ziek voor woorden.
Uiteraard kun je helpen! Lees de signalementen goed door. Dat is het minste wat je kunt doen. Hieronder de beschrijving volgens het AD:

De politie is op zoek naar getuigen. Het meisje dat mishandelde, had een getinte huidskleur, zwart haar en was ongeveer 15 jaar. Ze had een legergroen shirt met korte mouwen aan en droog een lichtkleurige spijkerbroek. De jongen die de trap gaf, had ook een getinte huidskleur, zwart kort haar en was ongeveer 1,30 meter lang. Hij wordt op ongeveer 12 jaar geschat. Hij droeg een blauw met rood trainingsjack, een lichte spijkerbroek en sneakers.

En dat dit uitgerekend nu gebeurt, tijdens de campagne 'Zelfgekozen' van de gemeente Rotterdam over vrije partnerkeuze, laat gelijk zien waarom campagnes nodig zijn. Hoe je ook denkt over welke relatievorm dan ook: blijf met je onverdraagzame klauwen van je medemens af!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten