Bijbel en Koran uit Tweede Kamer

Geen categoriedec 17 2014, 10:00
Kamervoorzitter Van Miltenburg wil een seculier bureau.
VVD-voorzitter van de Tweede Kamer Anouchka van Miltenburg is van plan om de discussies over de Koran en de Bijbel die op haar bureau in het parlement staan binnenkort definitief te beëindigen. In het verleden ageerde met name de PVV vaak tegen de aanwezigheid van de Koran terwijl streng seculiere partijen als D66 vonden dat als het heilige boek voor moslims eruit ging de Bijbel hetzelfde lot moest ondergaan.
Aangezien ze zelf een seculiere liberaal is, is Van Miltenburg het eens met de tweede lijn; alle heilige boeken eruit. Gezien de verhoudingen in de Tweede Kamer kan ze dat echter niet zomaar even doen. De Telegraaf legt uit dat ze daarom snel een excuus heeft verzonnen waarbij ze de Kamer wil voorhouden dat het niet anders kan. Er is namelijk geen ruimte meer op haar bureau.
Eureka.

Officieel gebeurt dat om ruimte te maken voor een nieuw knoppenpaneel. Bronnen aan het Binnenhof melden dat de voorzitter dat heeft voorgesteld in het presidium, belast met het dagelijks bestuur van de Tweede Kamer.

Omdat ze beseft dat met name de SGP ongetwijfeld voor veel herrie zorgt als ze de Bijbel verwijdert wil Van Miltenburg meteen alle naslagwerken van haar bureau halen. Op die manier hoopt ze het verhaal te kunnen verkopen aan de mannenbroeders. Niet dat die niet beseffen dat het haar alleen maar te doen was om de Bijbel en de Koran, maar goed; ze zullen dan aanzienlijk minder reden hebben om te klagen.
Aangezien Nederland een seculier land is, is het niet meer dan logisch dat deze boeken uit het parlement worden verwijderd. Daarbij moet dan wel gelden: als één gaat, de andere dan ook. Anders dan Joshua Livestro steun ik Van Miltenburg dus.
De Koran mag dan een relatieve nieuwkomer zijn, maar er wonen tegenwoordig eenvoudig een heleboel moslims in Nederland. Voor velen van hen is de Koran leidinggevend in hun dagelijks leven, net zoals de Bijbel dat is voor veel christenen. De Kamervoorzitter mag niet discrimineren tussen deze religies; of de grote religies in ons land worden op symbolische wijze gerepresenteerd in de Tweede Kamer, of ze worden dat allemaal niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten