shutterstock 1721759389

'Bijna tweederde van de Nederlanders is een voorstander van het dragen van een mondkapje'

Geen categorieokt 04 2020, 9:45
In de wekelijkse peiling van Maurice de Hond zien we opnieuw geen verschuivingen in het aantal zetels van politieke partijen. Daarom legde De Hond zijn opiniepanel een andere interessante vraag voor: 'Zijn jullie een voorstander van het dragen van een mondkapje?' Een overgroot deel van het panel blijkt inderdaad voor het dragen van een mondkapje te zijn.
64% van de Nederlanders vindt het advies van de regering om een mondkapje gerechtvaardigd. 17% geeft aan dat ze ook voor het dringende advies van de regering al een mondkapje droegen.
Een groot deel van de ondervraagden die aangeven het geen goed advies te vinden, geven aan ruimtes waar men een mondkapje moet dragen zoveel mogelijk te mijden. Dan hebben we het over het openbaar vervoer, ziekenhuizen en scholen. Van alle Nederlanders ligt dat percentage op 25%.
Reactie op dwingend advies inzake mondkapjes. Bron: Maurice de Hond / Peil.nl
Reactie op dwingend advies inzake mondkapjes. Bron: Maurice de Hond / Peil.nl
Bij de kiezers van het Forum voor Democratie en de PVV zien we dat hun electoraat het meest sceptisch staat tegenover het dragen van een mondkapje. Kiezers van GroenLinks staan daarentegen zeer positief m.b.t. het dragen van een mondkapje.
Het is nog steeds mogelijk om voor een aantrekkelijk tarief een setje mondkapjes aan te schaffen. Dat kan door te klikken op deze link. U steunt er ook nog eens De Dagelijkse Standaard mee, zodat wij u nieuws kunnen blijven aanbieden zonder vervelende betaalmuur.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten