Bijzonder of creepy? Mensen hangen 3D-modellen van hun ongeboren baby's aan de muur

Geen categoriejan 28 2016, 13:00
Een nieuwe rage, maar dan wel een heel aparte nieuwe rage...
Zoek je naar een nieuwe manier om je baby te vereeuwigen als groeiend kindje in je buik? Een bedrijf genaamd 'Baby Boo Scan' kan dan wel eens precies hebben wat je zoekt.
Baby Boo Scan neemt namelijk een echo van je buik en laat de data dan uitlezen door een computer, die er een 3D-model van maakt. Een 3D-printer kan vervolgens een 360-graden draaibare versie van je aanstaande kindje uitprinten. De techniek staat voor niets...
Screen-Shot-2016-01-27-at-16.50.22
Bizar? Misschien, maar het bedrijf houdt zelf vol dat het een uitkomst kan zijn. Zeker als de moeder zelf blind is, en dus niks meekrijgt van de echo's die tijdens de zwangerschap om de zoveel tijd worden gemaakt in het ziekenhuis. Ook eigenaresse Katie Kermode zweert erbij:

"Mensen vinden het een beetje raar, maar het lijkt erg op het maken van afgietsels van babyhanden of -voeten. Dit is eigenlijk een heel aandoenlijke souvenir om te koesteren."

Tja, ieder het zijne, denk ik dan. Ik vind het zelf maar griezelig. Misschien komt dat doordat ik teveel televisie heb gekeken, want de 3D-babies doen me toch wel érg veel denken aan de gezichten aan de muur van de 'House of Black and White' in Game of Thrones. Oordeel zelf maar:
maxresdefault
Maar misschien zijn mijn reservaties wel geheel misplaatst. Zou jij een weergave van je ongeboren baby willen ophangen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten