Bingo! Coalitiepartners verbolgen over pleidooi Van Engelshoven (D66) over seksistisch speelgoed

Geen categoriesep 26 2019, 13:00
En ja hoor. Het is weer eens hommeles tussen verschillende coalitiepartijen. En dit keer is minister Van Engelshoven, Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de gebeten hond. Ze wil voor eens en altijd af van seksistisch speelgoed. Verschillende coalitiepartners hebben uiteraard ook lucht gekregen van deze ideeën van de D66-minister. D66, het zal weer eens niet! Via het AD.
De minister deed een oproep aan speelgoedfabrikanten om maar eens even heel goed na te denken over 'rolbevestigend speelgoed' in hun collectie. De verbolgenheid is ditmaal te vinden bij de rest van de voltallige coalitie. Zowel VVD, CDA en de ChristenUnie hebben blijkbaar met stijgende verbazing de berichtgeving omtrent dit onderwerp vernomen. VVD-Kamerlid Zohair El Yassini zegt hierover het volgende in het Algemeen Dagblad:

"De minister is niet aangenomen om speelgoed te becommentariëren. Het verbaast me dat ze überhaupt tijd heeft voor dit soort hobby’s. Op onderwijsgebied ligt er nog genoeg werk, lijkt me zo. Laat Van Engelshoven eerst maar eens gaan zorgen dat meer meiden kiezen voor techniek."

Hij is niet de enige, want ook het CDA wil even wat kwijt. Kamerlid Lenny Geluk vindt namelijk dat kinderen en ouders toch echt zelf mogen bepalen welk speelgoed ze leuk vinden.

"Kinderen en ouders zoeken zelf uit met welk speelgoed ze willen spelen. Dat hoeft de overheid niet te regelen. Dit is geen prioriteit voor een minister!"

En last but not least, is daar nog eens de ChristenUnie die ook even een duit in het zakje doet. Carla Dik-Faber doet er zelfs een schepje bovenop door te stellen dat de minister ‘lijkt te lijden aan totale onderschatting van vrouwen’.

"Ze zou er wel wat meer op mogen vertrouwen dat als meisjes met een zwaard willen spelen of jongens met een pop, ze dat gewoon kunnen doen. Dat kinderen hun eigen speelgoed kunnen kiezen en ouders hun eigen keuzes kunnen maken tussen werken en zorgen voor een gezin. Daar is de bemoeienis van de minister echt niet voor nodig."

Toch fijn om te kunnen vernemen dat er nog wel een handje vol weldenkende mensen rondlopen in politiek Den Haag!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten