Daar gaan we weer! Openbaar Ministerie eist wederom taakstraffen voor ‘blokkeerfriezen’

Daar gaan we weer! Openbaar Ministerie eist wederom taakstraffen voor ‘blokkeerfriezen’

De blokkeerfriezen wilden niet dat de sinterklaasintocht werd verstoord door een paar demonstrerende schreeuwers en besloot daarom maar de A7 te blokkeren. Weet u het nog? Ze wilden Kick Out Zwarte Piet, die onlangs van de lijst met te volgen terroristische organisaties is afgehaald, weren uit Dokkum en besloten dus het heft in eigen hand te nemen. Dit deden ze door middel van deze blokkade, waar een groot deel van Nederland zelfs begrip voor had.

Vorig jaar zijn er aan 34 deelnemers van de blokkade taakstraffen opgelegd, die opliepen tot wel 240 uur. En voor Jenny Douwes, die geldt als hét gezicht van de blokkeerfriezen, werd zelfs drie maanden voorwaardelijke celstraf geëist. Volgens justitie kwam er namelijk ook 'opruiing' bij deze actie kijken en zou ze een 'coördinerende rol' hebben gespeeld. Denk hierbij aan het Facebook-evenement wat zij heeft aangemaakt, waarin ze opriep tot de inmiddels beruchte blokkade.

Vandaag dient zich het hoger beroep aan en het Openbaar Ministerie heeft opnieuw gepleit voor taakstraffen voor de Friezen die besloten om de traditie te verdedigen. Door de blokkade zou de verkeersveiligheid in gevaar zijn gebracht en ook het demonstratierecht van de anti-Zwarte Pietactivisten zou hierdoor zijn ontnomen. Snik, snik.

Op Twitter zijn ondertussen de rapen gaar. Twitteraars die deze kwestie online volgen zijn dan ook niet te beroerd om hun mening te verkondigen.

"@Het_OM jullie zijn te triest voor woorden@JennyDouwes#blokkeerfriezen …"

Op 31 oktober wordt er in Leeuwarden uitspraak gedaan. Ben benieuwd wat daar uit komt rollen en welke reacties dat op zal roepen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties