We krijgen een watjesmaatschappij dankzij minister Van Engelshoven en haar genderneutrale speelgoed

We krijgen een watjesmaatschappij dankzij minister Van Engelshoven en haar genderneutrale speelgoed

Een meisje speelt met auto's: super D66/genderneutraal verantwoord! Bron: Shutterstock.

Columniste Hanna Wittebroek maakt zich grote zorgen om de grote afname van mannelijke rolmodellen in het leven van kinderen. Daar moet nodig iets aan gedaan worden. Het invoeren van genderneutraal speelgoed, zoals minister Van Engelshoven wil, zal het probleem echter alleen nog maar groter maken: "Als het aan onze minister ligt krijgen wij een watjesmaatschappij, boordevol met vrouwelijke vrouwen en vrouwelijke mannen," stelt Hanna bezorgd vast.

Negen van de tien gevaarlijkste beroepen van Nederland worden gedomineerd door mannen, blijkt uit onderzoek van het CBS. En dat kan volgens velen natuurlijk niet in de tijd waar vrouwenquota de discussie van de dag vormen. En geef ze eens ongelijk: het is natuurlijk ook hartstikke hypocriet dat feministen stijf de lippen op elkaar houden wanneer het quota voor bijvoorbeeld stratenmakers of beveiligingsmedewerkers betreft, maar hun hunkeringn naar quota van de daken schreeuwen als ze een mogelijkheid zien daarmee vrouwen op topposities te krijgen. Niet de lasten, wel de lusten. En zo werkt het leven nou eenmaal niet.

Ik ben fel tegen quota. Niet alleen omdat ze er voor zorgen dat niet de beste persoon op de juiste positie terecht komt, maar ook omdat het onwijs stigmatiserend is. Wat ik van quota vind heb ik eerder al eens toegelicht in een column. Quota voor topposities moeten, net als quota voor stratenmakers en beveiligingsmedewerkers, dan ook nooit worden ingevoerd.

Er is één beroep waarover ik twijfel. Waar ik kan begrijpen als men overweegt een quotum in te voeren, namelijk het (basis)onderwijs. Door het grote tekort aan mannelijke leraren in het onderwijs neemt de masculiene invloed hier in rap tempo af, en dat is niet goed voor opgroeiende jongetjes. Helemaal nu er steeds vaker gebroken gezinnen zijn en de mannelijke invloed op jongetjes sowieso al een stuk minder wordt, hebben zij een mannelijk rolmodel nodig. Ik wil graag voorkomen dat we enkel feminiene mannen krijgen in onze samenleving.

Minister van Engelshoven denkt daar anders over. De minister van emancipatie heeft het verschrikkelijke voornemen om al het speelgoed genderneutraal te maken. We moeten roze pistolen krijgen en mannelijke barbies. Jongens laten uitgroeien tot echte mannen is er niet meer bij, als we de wil van van Engelshoven doordrukken tenminste. Als het aan onze minister ligt krijgen wij een watjesmaatschappij, boordevol met vrouwelijke vrouwen en vrouwelijke mannen. En zo was het, ironisch genoeg, ineens ik die pleit voor een quotum om tegen de wil van een D66'er in te gaan.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer