Bioscopen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Groningen eren Johan Cruijff

Geen categoriemrt 26 2016, 15:00
Een schitterend gebaar.
Vijf bioscopen, allemaal van Pathé, laten vandaag weten dat ze morgen een speciale Johan Cruijff-dag hebben. Ze zullen dan een fantastisch mooie én bijzonder bekende documentaire tonen over de eeuwige nummer 14; de beste voetballer die Nederland ooit gehad heeft.
De documentaire, die twaalf jaar geleden al gemaakt werd, heet En un momento dado. Ramón Gielings laat erin zien dat Cruijff een enorme impact heeft gehad op Catalonië en, specifieker, op FC Barcelona. Pathé legt uit in haar persbericht:

"Johan Cruijff was niet zomaar een voetbalheld. Hij was en is een icoon, een halfgod, een orakel. In Spanje misschien nog meer dan in Nederland. El salvador heeft het Spaanse voetbal, en in het bijzonder dat van Barcelona, onschatbare diensten bewezen. Eerst als speler, later als trainer. Want ‘de verlosser’ daalde twee keer in Catalonië neer om het volk zijn verloren trots terug te geven. De verering van Cruijff is er nog onverminderd groot."

En dat is iets waar we ook bij stil moeten staan. Natuurlijk is Cruijff Ajax; als Ajax supporter is hij eerst en vooral de grootste voetballer van Ajax ooit. Maar objectief gezien heeft hij minstens net zoveel bereikt bij Barcelona -- meer zelfs. Hij heeft echt zijn stempel weten te drukken op die club, dat is zelfs tegenwoordig nog zo. Nederlanders vereenzelvigen Cruijff met Ajax, maar Spanjaarden doen dat met Barcelona.
In En un momento dado wordt dat allemaal heel helder gemaakt, wat één van de grootste krachten is van die documentaire.
Met andere woorden, als je morgen tijd hebt, ga dan inderdaad naar de bioscoop. Hier is het schema van de voorstellingen:
Pathé Arena, Amsterdam: 11.45, 14.00 en 18.10 uur
Pathé De Munt, Amsterdam: 10.00, 12.45 en 15.15 uur
Pathé Buitenhof, Den Haag: 12.30 en 18.00 uur
Pathé Groningen: 14.10 en 17.00 uur
Pathé De Kuip, Rotterdam: 10.15, 12.15 en 15.45 uur
Nummer 14, Johan Cruijff, we zullen je nooit vergeten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten