De derde (en gevluchte) Zaventem-terrorist is geïdentificeerd: het gaat om 'journalist' Faycal Cheffou

Geen categoriemrt 26 2016, 16:00
We weten wie de derde Zaventem-terrorist is: de man met het hoedje op, die naderhand ontkwam, maar nu vastzit.
Het gaat volgens de Belgische politie om Fayçal Cheffou.
Cheffou is niet alleen een moslimextremist, maar ook een freelance journalist. Volgens de Belgische politie wordt hij verdacht van "terroristische moord en poging tot terroristische moord." De Telegraaf legt uit:

De krant Le Soir berichtte eerder op zaterdag dat Cheffou de derde dader van de aanslagen dinsdag op het vliegveld Zaventem zou zijn. Die blies zich niet op en verdween uit beeld terwijl zijn bompakket onontploft achterbleef. Hij droeg dinsdag een hoedje.

Cheffou werd uiteindelijk gepakt doordat de taxichauffeur hem herkende die hem en Ibrahim El Bakraoui (29) en Najim Laachraoui naar het vliegveld had gebracht. Volgens de Belgische onderzoekers wilde Cheffou zijn bom laten afgaan, maar werd hij omver geblazen door één van de andere ontploffingen. Daardoor raakten hij en zijn bom van elkaar gescheiden. Hij had blijkbaar moeite om zijn pakket terug te vinden, en dus sloeg hij maar op de vlucht.
Screen Shot 2016-03-26 at 16.11.34
Dat is toch ook wat zeg? Zo verheug je je op 72 maagden en een hartelijk ontvangst in het paradijs, en zo kijk je ineens met een hoofdschudding om je heen en zie je dat je het beste maar naar huis kunt gaan.
Het zou grappig zijn als er niet tientallen mensen bij om waren gekomen...
Hoe dan ook, mooi dat hij herkend is, natuurlijk, maar helaas is er ook slecht nieuws. Cheffou was namelijk óók al een bekende van de politie. Zo stond hij bekend als een propagandist van de Radicale Islam, was hij in de problemen gekomen omdat hij vluchtelingen probeerde te radicaliseren, en had zélfs de burgemeester over hem geklaagd.
Met andere woorden: de autoriteiten hadden moeten weten dat Cheffou een gevaar voor de veiligheid vormde, maar zoals gewoonlijk in België werd er absoluut niets tegen hem gedaan.
Je wordt er doodziek van, maar dit verhaal herhaalt zich nou keer op keer. Steeds weer worden er terroristen opgepakt, waarna blijkt dat de autoriteiten al lang wisten wie ze waren en wat voor denkbeelden ze er op nahielden... maar niets deden.
Als hier geen spreekwoordelijke koppen rollen weet ik het ook niet meer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten