Bizar: ontvoerder van Anne Faber heeft het lef om in hoger beroep te gaan voor zijn straf

Bizar: ontvoerder van Anne Faber heeft het lef om in hoger beroep te gaan voor zijn straf

Michael P., de ontvoerder van Anne Faber, wil in hoger beroep gaan tegen zijn straf die hij gekregen heeft. Jazeker, u leest het goed. Hij wil in beroep gaan tegen zijn straf. Blijkbaar voelt hij zich onheus bejegend, ook als hij kijkt naar alles wat hij heeft aangericht. Hoe iemand het lef heeft om zo iets te ondernemen begrijp ik niet en zal ik ook niet begrijpen. Hij is 'te ruig' behandeld tijdens zijn aanhouding. Daarom moet de straf veranderen.

Bij de aanhouding van P. gebruikten agenten geweld en werden dreigementen geuit. Het lichaam van Faber was op dat moment nog niet gevonden. P. liep daarna in een transportbusje onder meer nog een breuk op in zijn schouder.

De rechter erkende vorige week dat zijn rechten waren geschonden, maar het proces was hierdoor niet geschaad en dus leidde het feit niet tot strafvermindering.

Direct na de uitspraak lieten de advocaten van P. al weten al na te denken over een hoger beroep. "Op een aantal essentiële onderdelen is het verweer van de verdediging niet gevolgd", lieten ze weten. Daarnaast zou de strafmaat "vele malen hoger" zijn dan in soortgelijke strafzaken.

Pardon? Meent die dit echt? Je ontvoert een meid, je verkracht haar en je doodt haar en dan alsnog dit proberen te flikken? De jaren die hij heeft gekregen zijn al te weinig, zeker als hij dadelijk ook nog 'goed gedrag' vertoont en eerder vrij kan zijn. Michel P. moet eens goed gaan nadenken over zijn fouten en zijn keuzes, want dit soort acties zijn moreel verwerpelijk en tonen de zwarte kant van zijn ziel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties