Ook Franse president is woest op MSM: 'media zijn niet meer op zoek naar de waarheid'

Geen categoriejul 25 2018, 21:00
Men doet altijd alsof de Amerikaanse president Donald Trump en populisten de media beschimpen, maar nu doet de in Europa geliefde Emmanuel Macron het ook gewoon. Hij geeft een middelvinger richting de mainstream media. Volgens Macron zijn ze niet meer op zoek naar de waarheid, maar willen ze voor maatschappelijke 'rechter' spelen.

De Franse president Emmanuel Macron heeft tijdens een persconferentie de vloer aangeveegd met de Franse media. Volgens Macron zijn ‘de media niet langer op zoek naar de waarheid.’ Deze gepeperde uitspraak deed hij naar aanleiding van de affaire Benalla – de commotie rond zijn lijfwacht Alexandre Benalla, die op 1 mei twee mensen te lijf ging terwijl hij vermomd was als politieagent.

Macron zei tijdens deze persconferentie ook dat hij als president verantwoordelijk was voor de affaire. Het is de eerste keer dat hij publiekelijk reageert. De affaire rond lijfwacht Benalla veranderde in een schandaal, toen bleek dat de presidentiële staf Benalla slechts twee weken schorste, en het incident ook nog geheim probeerde te houden.

Macron laat zien dat er wel degelijk een probleem is met de media en berichtgeving door nieuwsorganisaties. Het is nooit echt subjectief geweest natuurlijk, want mensen zijn zo, maar in deze post-moderne tijd wordt het alleen maar duidelijker zichtbaar. Het is nooit anders geweest, maar het is fijn om ook iemand als Macron te horen over deze kwestie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten