snapshot1

Bizar! Syriëgangers eisen terugkeer naar België

Geen categorieokt 21 2019, 8:00
Als je denkt dat het niet gekker kan dan moet je eens kijken naar onze zuiderburen. Twee advocaten dagvaarden de Belgische staat om zo één terreurgek, drie IS-weduwen en tien IS-kinderen terug naar België te krijgen. Het lijkt wel de omgekeerde wereld, wat denken deze mensen nu precies te kunnen eisen. Ze hebben barbaarse misdaden gepleegd en denken nu vrolijk terug te kunnen naar het land van herkomst? Wat een idioterie....
De advocaten eisen van de Belgische staat dat ze mensen of terug halen naar België of op z'n minst moeite doen om ze onder te brengen in een veiliger deel van Syrië. Juridisch gezien is het een interessante kwestie om te volgen. Het zijn namelijk Belgische staatsburgers, maar ze hebben flink wat internationale wetten gebroken. Dus hoe sterk blijft hun zaak staan in de rechtszaal?
Vandaag wordt de rechtszaak gestart en eind van deze week vindt het kort geding plaats in Brussel. De uitspraak van deze zaak kan natuurlijk een vrijbrief worden voor meer terreurgekken om ook terug te keren naar het land van herkomst. Vandaar dat rechtszaak flink wat media aandacht krijgt.
De advocaten nemen dit serieus; als de Belgische staat niet binnen vijftien dagen ingrijpt dan eisen ze een schadevergoeding van rond de 7500 euro per persoon per dag. Een belachelijke eis natuurlijk, maar het is nog idioter om te beseffen dat er serieus advocaten zijn die zo'n zaak serieus genoeg nemen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten