Video! Getuigen aanrijding Deventer: 'Motief was eerwraak'

Geen categorieokt 20 2019, 21:00
Vanochtend reed een Audi vol gas in op bezoekers van een dönerzaak, de dader sloeg daarna direct op de vlucht. Diverse getuigen van de aanrijding in Deventer beweren dat het om een eerwraakactie gaat.
Zeker vier mensen raakten gewond bij de aanrijding. En waar vanochtend en vroeg in de middag alle motieven nog mogelijk waren, slonk dat vrij snel naarmate er meer informatie bekend werd gemaakt.

Een Audi SUV reed na 'een fikse ruzie' (zie video) in op een dönertent en reed er vervolgens vandoor. Dat maakte de kans dat het om een ongeluk ging al vrij klein. Heel het idee van een ongeluk verdween toen een getuige deze verklaring aflegde:

"Er stond een groep van ongeveer twintig mensen om die auto. Toen ik me omdraaide (...), hoorde ik ineens een enorm lawaai. Diezelfde auto reed mensen en meubilair aan. (...) Maar hij heeft bewust gas gegeven en hij hij had ook gewoon om de terrassen heen kunnen rijden."

Even dacht men nog aan het conflict in Noord-Syrië of 'gewoon' een aanslag. Maar ergens in de middag kwam het bericht naar buiten dat een 37-jarige man zich vrijwillig zou hebben gemeld bij een politiebureau. Daar is nog geen nieuws over naar buiten gebracht. Wel beweren diverse getuigen, die elkaar waarschijnlijk niet kennen, dat het om eerwraak zou gaan. Wie de beelden bekijkt kan zien dat dat niet uit te sluiten valt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten