Blijde verrassing: We Are Here stopt wél met kraken en gaat naar de nachtopvang

Blijde verrassing: We Are Here stopt wél met kraken en gaat naar de nachtopvang

Vandaag heb ik een artikel geschreven over de ontruiming van het Amstelveense kantoorpand. We Are Here werd gesommeerd om te gaan en dat deden ze ook. Onder begeleiding van de politie verliet de groep het pand en deelden bloemen uit om 'de hoop' te symboliseren. In dat artikel betoogde ik dat dit niet het einde zou zijn, maar warempel, ik heb ongelijk. We Are Here gaat wél stoppen met kraken.

De gemeente wil uiteindelijk op een andere locatie een 24-uursopvang voor uitgeprocedeerde asielzoekers openen. Daar moeten ongeveer 500 mensen zonder papieren in anderhalf jaar uit hun uitzichtloze situatie worden geholpen.

We Are Here liet eerder nog te weten niets te zien in zo'n opvang. "We willen een definitieve oplossing", zei Khalid Jone begin deze maand nog namens de groep. Inmiddels is het standpunt van de groep aangepast en laten ze weten helemaal te willen stoppen met kraken. "We hopen snel te horen wat de plannen zijn voor de 24-uursopvang."

Dus na zes jaar misschien eindelijk wat rust. Maar goed, wie weet wat er over een tijdje gaat gebeuren. Die opvang zal er niet voor eeuwig blijven en het linkse college kan nog dieper buigen om te voldoen aan de steeds grotere eisen van de uitgeprocedeerde asielzoekers. Voor nu, eindelijk wat meer rust zonder krakers.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer