Blijde verrassing: We Are Here stopt wél met kraken en gaat naar de nachtopvang

Geen categoriejun 25 2018, 18:00
Vandaag heb ik een artikel geschreven over de ontruiming van het Amstelveense kantoorpand. We Are Here werd gesommeerd om te gaan en dat deden ze ook. Onder begeleiding van de politie verliet de groep het pand en deelden bloemen uit om 'de hoop' te symboliseren. In dat artikel betoogde ik dat dit niet het einde zou zijn, maar warempel, ik heb ongelijk. We Are Here gaat wél stoppen met kraken.

De gemeente wil uiteindelijk op een andere locatie een 24-uursopvang voor uitgeprocedeerde asielzoekers openen. Daar moeten ongeveer 500 mensen zonder papieren in anderhalf jaar uit hun uitzichtloze situatie worden geholpen.

We Are Here liet eerder nog te weten niets te zien in zo'n opvang. "We willen een definitieve oplossing", zei Khalid Jone begin deze maand nog namens de groep. Inmiddels is het standpunt van de groep aangepast en laten ze weten helemaal te willen stoppen met kraken. "We hopen snel te horen wat de plannen zijn voor de 24-uursopvang."

Dus na zes jaar misschien eindelijk wat rust. Maar goed, wie weet wat er over een tijdje gaat gebeuren. Die opvang zal er niet voor eeuwig blijven en het linkse college kan nog dieper buigen om te voldoen aan de steeds grotere eisen van de uitgeprocedeerde asielzoekers. Voor nu, eindelijk wat meer rust zonder krakers.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten