Blijft het bij één spannende avond voor Halina Reijn en Mark Rutte of is het echt liefdesgeluk?

Geen categoriefeb 21 2016, 15:00
"Mijn hart stopt even."
Het was heel Nederland al lang duidelijk, maar het is aardig van Halina dat ze het toch even bevestigt door de actrice zelf: zij en Rutte hadden het bijzonder gezellig met elkaar bij het allereerste Nederlandse Correspondents’ Dinner.
Halina legt uit:

"Eenmaal in de studio, heb ik er zin in. Er zijn interessante gasten en ik heb mijn onderwerp netjes voorbereid. Na het nieuws van de dag keert Matthijs zich naar me toe en vraagt dan, compleet onverwacht, waarom ik overmorgen naast de minister-president wil zitten en niet naast hem. Mijn wangen gloeien, ik stotter even. Een figuurlijke bom barst buiten, weet ik, want nu ben ik de nieuwe love interest van Rutte, en wat ik ook doe of zeg, daar is niets meer tegen bestand."

En ja, dat is ze natuurlijk ook. Niet zo gek gezien de lichaamshouding tijdens het gezellige avondje. Het was klassiek liefdesmateriaal: ze lachen, kijken snel naar elkaar, en de vrouw speelt blij met d'r haar terwijl ze naar de man kijkt. Het kon zo uit een film komen.
Halina geeft toe dat ze inderdaad onder de indruk was van de premier:

"Als ik Rutte de hand schud, voel ik alle ogen in de prachtige zaal priemen. 'Wat een commotie hè?', lacht hij. Ik ontspan en moet mijn best doen niet spontaan Happy birthday mr. president te gaan zingen."

Met andere woorden, ze was nerveus en onder de indruk. Het zingen van 'Happy birthday Mr. president' refereert aan het optreden van Marilyn Monroe voor John F. Kennedy. De twee hadden een affaire met elkaar. Halina ziet dat duidelijk ook wel zitten. En dat geldt ook voor haar chauffeur, die haar naderhand naar huis bracht:

"ls hij weer naast me zit, complimenteer ik hem en lacht hij lief. Een paar uur later sta ik buiten te wankelen op mijn te hoge hakken en houd een taxi aan. De chauffeur vraagt of ik nu eindelijk verkering heb. Hij zag me op tv. 'Jij bent een goeie first lady, echt hoor, shiiiit'."

Zal het dan eindelijk zover zijn? Hebben Halina en Mark liefde bij elkaar gevonden? Je hoopt van wel, maar Halina's slotparagraaf gooit tocht echt roet in het eten:

"De volgende dag lever ik als Assepoester mijn dure juwelen weer in, en besluit dat er op geen enkele manier een Carla Bruni in mij zit."

En daar is Nederland haar alles behalve dankbaar voor: zij en Rutte zijn een schitterend stel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten