Bloeddorstig SP-Kamerlid Paul Ulenbelt heeft geweldsfantasieën: "Werkgevers moeten bungelen aan boom!"

Geen categoriejul 31 2016, 10:00
Het blijkt dat sommige politici bij de voormalige maoïstische Socialistische Partij de moordpartijen van hun oude idool nog eens dunnetjes willen overdoen in Nederland.
Vroeger was de SP een maoïstische partij. Dat betekent dat de mannen en vrouwen onder leiding van de toenmalige voorman Jan Marijnissen het Chinese communistische bewind steunden, in al diens moordlustige glorie die we gezien hebben bij de Grote Sprong Voorwaarts en de Culturele Revolutie. Miljoenen kwamen om het leven. Uiteindelijk was de SP gedwongen om hun fanatieke pro-Chinese houding te staken, maar in sommige hooggeplaatste partijleden leeft de vergoelijking van moord en doodslag voort.
Neem bijvoorbeeld het Leidse SP-Kamerlid Paul Ulenbelt, die het niet eens is met de directie van modeketen McGregor. Die zaak ging onlangs failliet, en dat bleef niet zonder gevolgen: alle werknemers die langer dan 15 uur per week werkten, stonden op straat. Dat is natuurlijk niet fijn, maar het is nu eenmaal wel de bittere realiteit van faillisementen. Mensen raken geld kwijt, anderen raken hun baan kwijt en een ondernemer ziet zijn levensdroom in duigen vallen. Voor alle betrokkenen is een faillisement al erg genoeg, maar SP'er Paul Ulenbelt lijkt van zin te zijn om ook nog eens straf uit te delen aan de directie van het omgevallen bedrijf. De hoogst mogelijke straf zelfs: ze moeten dit faillisementen met hun leven bekopen, meent de socialist.
En dat is geen sinecure, want Nederland heeft de doodstraf al niet meer voltrokken sinds 1952. Maar Ulenbelt haalt 'm graag van stal voor ondernemers:
https://twitter.com/paululenbelt/status/759478998984486914
Opknopen aan de hoogste boom! Aldus een gekozen volksvertegenwoordiger met jaren ervaring. Snif, wat is dit van een ontstellend droevig niveau.
Ulenbelt schijnt te vergeten dat die zogenaamde "boeven" jarenlang wel gewoon voor banen hebben gezorgd en voor brood op de plank bij honderden families. Dat aan dat tijdperk nu een einde komt vanwege een regen aan faillisementen in de detailhandel is spijtig maar maakt van de ondernemers geen misdadigers.
Wat wél tegen het misdadige aan zit - ik noem dit het 'politiek misdadige', om Alexander Pechtold maar eens te citeren - is een hetze starten tegen normale burgers en online pogen een lynchmob te vormen. Opknopen, bomen, haat tegen ondernemers... Speelt zich dit af in Hengelo of in Aleppo? Deze taal is een serieuze politicus in een volwassen democratie als Nederland totaal onwaardig.
Ulenbelt, we zitten hier niet in maoïstisch China. We zijn niet bezig met een grote schoonmaak. We zijn geen bananenrepubliek en we gaan dus helemaal niemand ophangen - aan hoge bomen of anderszins. Gedraag je eens als een goede parlementariër en niet als de eerste de beste losgeslagen tokkie. Als dat niet teveel gevraagd is, tenminste. Anders - om met de door jou gebezigde bomen-metaforen aan de gang te blijven - moet je je Kamerlidmaatschap maar zo spoedig mogelijk aan de wilgen hangen. Want jij bent geen politicus, maar een politieke boef.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten