Bloeddorstige humanisten gaat zelfdodingshulp niet ver genoeg: Laat kleinkind lekker opa doden!

Geen categorieokt 13 2016, 15:00
Vanuit alle hoeken wordt er al - terecht - stomverbaasd gereageerd op de wet die hulp bij zelfdoding moet toestaan. Dat gaat de niet-al-te-humane lieden van het Humanistisch Verbond echter nog lang niet ver genoeg.
Die groep mensen die in ons land moet doorgaan voor regering ziet haar einde langzaam maar zeker realiteit worden met het naderen van de volgende parlementsverkiezingen in maart. Echt nuttige hervormingen krijg je niet voor elkaar, dus wat doe je dan maar? Inderdaad: je zorgt ervoor dat het einde van anderen ook maar zo snel mogelijk zal naderen. In dit geval gaat het om het einde van mensen die het even niet meer zien zitten: mensen die het wel mooi geweest vonden na al die jaren en zich letterlijk dood vervelen, maar ook gewoon personen die 'geen zin' meer hebben door een depressie.
Het is echter vooral de groep ouderen die het directe slachtoffer zal worden van dit misselijkmakende beleid. Natuurlijk, het klinkt allemaal hartstikke meelevend en tolerant om mensen toe te staan om hun leven te beëindigen wanneer ze dat zelf willen. Het probleem is alleen dat dat al snel uit de hand kan - en zal - lopen, zodra verschillende groepen op 'subtiele' wijze mensen zullen wijzen op de optie tot een pijnloze, legale zelfdoding in de naam van het maatschappelijk belang (lees: lagere zorgkosten, minder pensioenen etc.).
Die zelfdoding moet volgens het huidige plan worden uitgevoerd door een medisch specialist, die de levensmoeë individuen moeten begeleiden, en natuurlijk vooral niet van hun idee proberen af te brengen. Maar waarom helemaal naar zo'n arts als je ook gewoon de pijp uit kunt gaan vanuit je luie stoel in de woonkamer, terwijl je kind, kleinkind of echtgenoot/echtgenote je een spuitje geeft? Daar zijn natuurlijk allerlei mooie fiscale lokkertjes bij te verzinnen om mensen vooral maar te stimuleren dit thuis (=goedkoper dan elders) te doen: "Laat u inslapen door uw kleinkind en betaal maar de helft aan erfbelasting!" is iets wat nu krankzinnig klinkt, maar wel eens waarheid zou kunnen worden als het aan de gekken van dit Verbond ligt. Nee, dat zal niet dit jaar zijn, maar onze politici kennend is zoiets over vijf à tien jaar perfect in te voeren.
Hoe zijn we ooit zo diep gezonken in dit land?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten