Blunderaars! VOOGDIJMEDEWERKER was BIJ LILI EN HOWICK toen ze wegrenden

Blunderaars! VOOGDIJMEDEWERKER was BIJ LILI EN HOWICK toen ze wegrenden

De incompetentie van die hele meute is écht ongelooflijk.

Om het verhaal over Lili en Howick nóg erger te maken bericht De Telegraaf nu dat er een medewerker van voogdij-instelling NIDOS aanwezig was in hun huis op het moment dat ze wegrenden. De twee gingen er dus van tussen onder het toeziend oog van de autoriteiten.

Dat bevestigt woordvoerder Elsbeth Faber van het Nidos. „Het is niet wenselijk voor kinderen om ze in een detentiecentrum te plaatsen voor uitzetting”, vertelt de zegsvrouw. „En ook is er geen bewaking geweest. Ook dat is, gezien de situatie, niet wenselijk. Het zijn kinderen.” Toch was het Nidos aanwezig in het huis van de grootouders, waar de twee verbleven. Een of meerdere medewerkers, daarover kan Faber geen uitspraak doen, hadden deze situatie moeten voorkomen. Dat is niet gelukt. „Hoe dat heeft kunnen gebeuren kan ik niet zeggen”, aldus Faber.

Achterlijker dan dit wordt het niet. Geen bewaking want het zijn kinderen? En de voogdijmedewerkers die er wel bij waren letten niet op? Wat is dit voor waanzin? Een kind (ha) kon toch begrijpen dat de twee een vluchtrisico waren? Ze wilden overduidelijk niet uit Nederland weg. Sterker nog, ze smeekten de overheid zo ongeveer of ze alsjeblieft toch nog mochten blijven... en ze maakten keer op keer duidelijk dat ze er helemaal niets in zagen om naar Armenië te verhuizen, het land van hun moeder maar een land waar ze zelf verder helemaal niets mee hebben.

De politie blijft naarstig op zoek naar de twee. Natuurlijk is de kans groot dat ze geholpen worden door vrienden en vriendinnen -- en hun ouders. En nee, dat is eigenlijk niet eens zo heel erg gek. Het zouden maar goede vrienden van jouw kind zijn. Dan zul je toch ook geneigd zijn om ze een helpende hand toe te steken, ja, zelfs als je beseft dat dit jou serieuze problemen kan opleveren.

En dat brengt me bij het volgende punt: ja, de moeder heeft gelogen. Die is daar ook al voor gestraft, ze zit nu immers in het arme, onderontwikkelde Armenië. Maar haar kinderen hebben zelf (tot vandaag) niets verkeerd gedaan. Hun advocaten hebben alle mogelijkheden van de wet bewust uitgeput om ervoor te zorgen dat ze zo lang mogelijk in Nederland kon blijven, maar dat die wettelijke mogelijkheden er zijn is de schuld van de overheid, niet van de advocaten en al helemaal niet van de kinderen.

Illegale immigratie en immigratie onder valse voorwendselen moet hard worden aangepakt, maar het is knettergestoord dat je kinderen die feitelijk hun hele leven in Nederland gewoond hebben op deze leeftijd nog uitzet. Dat is simpelweg onmenselijk.

Wat er dan wel gedaan had moeten worden? Simpel: de kinderen hadden toestemming moeten krijgen om te blijven wonen in ons land, en daarna had de wetgever de wet moeten aanpassen om ervoor te zorgen dat een herhaling nooit meer kan voorkomen. Maar wat doen VVD, ChristenUnie, D66, en het CDA? Juist: precies het tegengestelde. Ze doen niets aan de wet, maar zetten de kinderen wél uit -- of willen dat doen.

Het is om misselijk van te worden. Maar ja, dit is Nederland, en daar worden we helaas geregeerd door volstrekt incompetente sub-mensen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties