segers tweedekamer

CRISIS! ChristenUnie en D66 verzetten zich tegen uitzetting Lili en Howick: 'We pleiten voor ruimhartige toepassing kinderpardon'

Geen categoriesep 08 2018, 15:30
Dit kon weleens uitdraaien op een ware kabinetscrisis, de eerste van Rutte III.
Nou jongens, tijd om de champagne alvast koud te zetten. De eerste kabinetscrisis van Rutte III lijkt in de maak te zijn. ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind heeft zojuist een bericht op Twitter geplaatst waarin hij het opneemt voor de Armeense kinderen Lili en Howick:
https://twitter.com/JoelVoordewind/status/1038403140654129153
Natuurlijk heeft de ChristenUnie heel veel invloed. Als Voordewind en co écht niet willen dat de twee kinderen uitgezet worden kunnen ze dat tegenhouden... door het kabinet op het spel te zetten.
Hebben ze daar de moed voor? We gaan het binnenkort zien. Eén ding moge duidelijk zijn: je kunt niet pretenderen dat je politieke visie op het christendom gebaseerd is en deze uitzetting tegelijkertijd niet alleen verdedigen, maar mogelijk maken. Want ja, dat is wat de ChristenUnie nu doet.
Maar goed, zelfs als de ChristenUnie hierin te kort schiet (wat natuurlijk zeer wel mogelijk is gezien het lafhartige karakter van de leiders van die partij) kan het kabinet nog altijd in zwaar weer komen. Bij D66 is de achterban bereid om in actie te komen, aldus de staatsomroep:

"Veel D66-leden zijn teleurgesteld en verdrietig over de oorverdovende stilte van de D66-fractie", zegt Heijmans. "Wij willen geen land zijn waar op kinderen wordt gejaagd." Ze willen op het D66-congres volgende maand formeel protest aantekenen.

Maarten Groothuizen, D66-Kamerlid voegt daar aan toe:
https://twitter.com/GroothuizenD66/status/1038416735634903047
Oh ja, dit kon weleens héél leuk worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten