Staatssecretaris Harbers (VVD): 'Lili en Howick mogen BLIJVEN'

Staatssecretaris Harbers (VVD): 'Lili en Howick mogen BLIJVEN'

De weggelopen kinderen kunnen zich weer melden bij de autoriteiten. Ze hoeven Nederland niet uit.

Brekend nieuws van het minister van Justitie en Veiligheid: de minister en staatssecretaris hebben besloten dat de Armeense kinderen Lili en Howick tóch in Nederland mogen blijven. Staatssecretaris Harbers legt uit:

"Actuele ontwikkelingen die zich in deze zaak hebben voorgedaan hebben er echter toe geleid dat het welzijn en de veiligheid van de kinderen niet meer voldoende kunnen worden gewaarborgd."

Het is een grove schande dat dit zo lang heeft moeten duren, en dat er druk vanuit ChristenUnie en D66 voor nodig is geweest om het kabinetsstandpunt te wijzigen. Ieder normaal mens begrijpt dat je kinderen die hun hele leven in Nederland gewoond hebben niet zomaar even kunt uitzetten, zeker niet als hun moeder bepaald niet de meest... stabiele persoon ter wereld is. Het was een inhumaan besluit en ook nog eens volstrekt onbegrijpelijk, zeker als je in aanmerking neemt dat de ChristenUnie, D66 én het CDA deel uitmaken van de coalitie.

Natuurlijk kleeft er wel een nadeel aan deze gang van zaken. Lili en Howick kregen alleen toestemming om in Nederland te blijven nadat ze weggelopen zijn. Als ze zich aan de regels gehouden hadden, als ze braaf thuis waren gebleven, zaten ze ondertussen in Armenië. Want we moeten niet vergeten dat de twee aan het einde van de ochtend op het vliegtuig gezet zouden worden.

Het kabinet heeft er een enorme puinhoop van gemaakt en heeft deze chaos nu helemaal aan zichzelf te danken. De enige vraag die resteert is: welke bewindspersoon mag op zoek naar een nieuwe carriere?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties