CRISIS! ChristenUnie en D66 verzetten zich tegen uitzetting Lili en Howick: ‘We pleiten voor ruimhartige toepassing kinderpardon’

Dit kon weleens uitdraaien op een ware kabinetscrisis, de eerste van Rutte III.

Nou jongens, tijd om de champagne alvast koud te zetten. De eerste kabinetscrisis van Rutte III lijkt in de maak te zijn. ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind heeft zojuist een bericht op Twitter geplaatst waarin hij het opneemt voor de Armeense kinderen Lili en Howick:

Natuurlijk heeft de ChristenUnie heel veel invloed. Als Voordewind en co écht niet willen dat de twee kinderen uitgezet worden kunnen ze dat tegenhouden… door het kabinet op het spel te zetten.

Hebben ze daar de moed voor? We gaan het binnenkort zien. Eén ding moge duidelijk zijn: je kunt niet pretenderen dat je politieke visie op het christendom gebaseerd is en deze uitzetting tegelijkertijd niet alleen verdedigen, maar mogelijk maken. Want ja, dat is wat de ChristenUnie nu doet.

Maar goed, zelfs als de ChristenUnie hierin te kort schiet (wat natuurlijk zeer wel mogelijk is gezien het lafhartige karakter van de leiders van die partij) kan het kabinet nog altijd in zwaar weer komen. Bij D66 is de achterban bereid om in actie te komen, aldus de staatsomroep:

“Veel D66-leden zijn teleurgesteld en verdrietig over de oorverdovende stilte van de D66-fractie”, zegt Heijmans. “Wij willen geen land zijn waar op kinderen wordt gejaagd.” Ze willen op het D66-congres volgende maand formeel protest aantekenen.

Maarten Groothuizen, D66-Kamerlid voegt daar aan toe:

Oh ja, dit kon weleens héél leuk worden.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Ritter

  De kinderen mogen blijven. Dat is zojuist medegedeeld.

 2. Two Ravens Black Kettle

  Ze mogen al blijven.

  Dus 10 jaar blijven door procederen
  1 miljoen euro van de belastingbetaler roven
  En je mag blijven.

  We zijn een volstrekte bananenmonarchie.

  1. Pecunia

   Daar hebben de kinderen part nog deel aan, het is de staat die het zover heeft laten komen.

 3. Two Ravens Black Kettle

  Wanneer je de comments doorleest van Geenstijl zie je dat de redactie ook geheel losgezongen is van zijn lezerspubliek.

  De redactie juicht
  De lezers spreken er terecht schande van.

  Chantage werkt.
  Door blijven procederen, huizen met geweld bezetten who cares
  In Nederland gelden de wetten alleen voor de gezagsgetrouwe Nederlanders.

  “All animals are equal but some animals are more equal than others”

  Dit signaal zal de wereld rondgaan en gevolgen hebben voor alle nu lopende procedures .

 4. Ritter

  Deze hele situatie komt door de asielprocedure waar eindeloos kan worden door geprocedeerd en waar (in veel gevallen) uitgeprocedeerden niet worden uitgezet.

  Neem nu als voorbeeld die groep in Amsterdam. Als jaren zorgen ze voor overlast en toch worden ze niet uitgezet. Dat is ook zo in andere Europese landen

  En de groep uitgeprocedeerden word ieder jaar groter.

  Daarbij zijn verreweg de meeste asielzoekers geen echte vluchtelingen maar illegale migranten die naar Europa komen vanwege economische/financiële redenen (ons sociaal stelsel)

  Uiteindelijk een onhoudbare situatie. Want miljoenen in Afrika staan klaar om naar Europa te reizen.

  Buiten het feit dat het financieel onmogelijk is om deze steeds grotere groep te onderhouden hebben ze vaak ook nog een andere mentaliteit en religie (islam) die niet compatibel is met de westerse levenswijze.

 5. Ritter

  Noord/West Europa is toch al verloren.

  De demografische gevolgen van de massale (illegale) migratie ( onder het mom van “vluchteling”) is al zichtbaar in vooral de grote steden en zal over 10 jaar te zien zijn in de kleinste dorpen van Nederland.

  In de grote steden van Noord/West Europa is/zal de autochtone bevolking de minderheid geworden en dat zal de komende jaren alleen maar toenemen.

  Zolang de meeste kiezers de partijen blijven steunen die achter dit “open grenzen” beleid staan zal er niets veranderen.

 6. wheelboy

  Dat is meten met 2 maten . simpel vind ik dat de wet de wet is die geld voor een ieder .Als ik door het rood rijd staat daar een sanctie tegenover .Ik heb nog nooit gehoord dat een persoon door zielig te doen zn bon door het incassoburo verscheurd is .Sterker nog bij rijdende rechter vorig jaar nog een stuk erover dat er personen zijn die door bekeuring nooit meer de schuld uit komen . En hoever ga je hier in .Iedereen die zielig doet en 10 jaar procedeert maar een ticket voor NL geven . En zeker voor een land waar totaal geen oorlog heerst is het van de zotte .

 7. Ni28

  Deze samenraapsel die zich kabinet noemt mag van mij nog vandaag vallen. Zal niet gebeuren want het bekende poldergedoe zal weer voor zorgen dat iemand een stap terug doet. En zo wordt de nu al schandelijke immigratiebeleid nog slechter van. Geen duidelijkheid, teveel maar’s die leiden tot toestanden waar illegaal gelijk aan legaal is. En dat merken wij.

 8. penis aqua di rosa

  Ik zou zeggen heer Segers, u met uw christelijke hart, neem persoonlijk deze 2 kinderen in uw gezin op en sta 100% garant voor alle financiële consequenties. Dan ben u een echt Christen.

  1. fockingworst

   @lulletje rozenwater.. Doe niet zo lullig en neem een paar van die hoog opgeleide syriers in huis… Zijn toch lieve mensen die hier hun bijdrage zullen doen in de wetenschap en cabaret… Want ja komop wees eerlijk die moslims hebben toch het beste en bekendste cabaret van de wereld.
   Trouwens al die positieve bijdrage in de wijken zoals het helpen van onze ouderen bij oversteken niet te vergeten en het verhogen van de veiligheid zodat vooral alle vrouwen des avonds veilig over straat kunnen lopen.. Niet.?

 9. Pescador

  Ik ben het er mee eens dat ze nu moeten blijven maar onze stomme politicie regelen het zo dat iemand 10 jaar kan procederen, dus stop dit slappelullen beleid aan de grens zeggen of ze mogen blijven of niet en geen beroep meer mogenlijk maken het zijn geen hollanders dus zij hebben niet dezelfde rechten als ons. Dan krijg je dit soort situaties niet, maar nu terug sturen naar een land waarvan ze de taal niet spreken en de gewoontes niet kennen en geen vriendjes hebben is onmenselijk , daar moeten we rutte voormstraffen niet de kinderen.

  1. sonar

   Pescador Rutte lacht het wel weer weg en zal zeggen wat zijn we toch sociaal om deze kinderen te laten blijven,dat had hij ook 10 jaar geleden kunnen laten gebeuren was vele malen goedkoper geweest .
   Hij houd van sinterklaas spelen door veel weg te geven ,alleen de burgers moeten het ophoesten net als de dividend belasting waar hij al in 2012 in gesprek was met de Shell omdat voor hun te regelen ,hij is de grootste leugenaar en bedrieger aller tijden.

 10. Duckday

  Schande belachelijk Als je de boel belazerd dan springen de huigelaars van hun geloof af

 11. Holland

  De Christen Unie en D66 zijn by far de meest vunzige partijen in de Nederlandse politiek en het kabinet. Door en door verrot, tot op het bot cultureelmarxistisch en uitgerust met geborneerde emoties. Wat walg ik toch van dat vieze zooitje. Maar ja, genoeg debielen die er op stemmen. Moge God hen met melaatse zweren en blindheid slaan.

 12. Gerlos

  Nu als de sodemieter de asielprocedures aanpassen en zorgen dat twee keer NEE einde verhaal is.

 13. henkC

  Ruimhartig kinderpardon..

  100% wat…500% mee eens..
  Maar ben dan ook zo fair om de wet te handhaven en illegalen het land uit te zetten en ze niet 10 jaar hier te houden.

  Kinderpardon ? Oke. Illegaal? Verboden, het land uit of de cel in.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.