Boer en Mulder Nederlands kampioen sprint

Geen categoriemrt 02 2014, 10:00
Mooi hoor.
Margot Boer en Michel Mulder zijn er allebei in geslaagd om gisteren de nationale sprinttitel te pakken. In het geval van Boer was het haar vierde titel, maar voor Mulder was het een echte primeur.

Margot Boer heeft zaterdag in Amsterdam haar vierde nationale titel op de sprint veroverd. De schaatsster van Team Liga verdedigde op de afsluitende 1000 meter haar voorsprong op Lotte van Beek met verve. Van Beek won de 1000 meter wel in 1.17,95, maar Boer eindigde in haar spoor als tweede: 1.18,53. Marrit Leenstra werd in 1.18,82 derde.

Michel Mulder heeft zich voor het eerst in zijn loopbaan gekroond tot Nederlands sprintkampioen. Mulder hield na de laatste 1000 meter genoeg over op naaste achtervolgers Hein Otterspeer en Kjeld Nuis, die respectievelijk tweede en derde werden.

Opvallend is dat Mulder bij de beide 1000 meters behoorlijk veel moest inleveren. Normaal gesproken is dat ook wel zo, maar kort geleden werd hij nog derde op die afstand bij de Olympische Spelen. Je zou dan verwachten dat hij nationaal ook heel hoge ogen gooit op die afstand, en misschien wel beter is dan de rest.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten