Boeren dreigen vliegveld Eindhoven te bezetten met 'mogelijk wel tachtig tractoren'

Geen categoriedec 13 2019, 16:00
De A2 is helemaal vastgelopen door de colonne van 'mogelijk wel tachtig tractoren', als we Rijkswaterstaat mogen geloven. Politie en ME zijn ook volop aanwezig maar hebben nog niet in hoeven grijpen. Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) voert de spanning op en onderstreept nog even dat Eindhoven Airport een militaire luchthaven is.
Deurdonderen
De boeren lijken de druk steeds meer op te voeren en ook steeds meer de grenzen van het toelaatbare op te zoeken. Niet zozeer in de ogen van de burger die, op het geouwehoer in Groningen na, het allemaal best wel prima lijkt te vinden dat de boeren telkens weer protesteren. Diverse overheidslieden schetsen echter een heel ander beeld.
Amsterdam
En met ludieke acties als een 'protestbrunch' kan het ook haast niet anders. Eerder op de dag gaven boeren namelijk hun eigen producten weg aan voorbijgangers in Amsterdam. Dit was tegen de zin van burgemeester Halsema, die meende dat het vaststellen van een maximum van 25 trekkers in het centrum een effectieve strategie was.
Spontaan naar Eindhoven
De boeren uit Den Bosch, waar eerder deze middag ook flink werd geprotesteerd bij het provinciehuis, besloten spontaan om naar Eindhoven Airport te gaan. Gewoon om 'even het gezicht te laten zien'.
Toch wel eng allemaal
Mensen zoals minister Van Nieuwenhuizen proberen heel erg de indruk te wekken dat het ieder moment fout kan gaan. Alsof de boeren slechts één stap verwijderd zijn van het ontketenen van een revolutie. Want oh, oh, oh, vliegveld Eindhoven is een MILITAIRE luchthaven van DEFENSIE en dus moet de OPENBARE ORDE geborgd blijven, of anders...
Hetzelfde zien we bij het idee om distributiecentra te gaan blokkeren. Ja, dat kan flink kut worden voor eenieder die geen inkopen heeft gedaan. Supermarkten kunnen ook gaan huilen en heel netjes is het allemaal niet. Maar laten we niet doen alsof het hier om het eerste stadium van een terreurcomplot gaat, bedoeld om anarchie te veroorzaken. Mocht het daar wel op uitlopen dan verspelen de boeren namelijk in één keer álle goodwill die ze hebben. Maar kopstukken van de Nederlandse overheid blijven maar suggereren dat het op elk moment te ver (en daardoor mis) kan gaan. Het is haast alsof ze er op hopen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten