"Dit hebben we niet goed gedaan" - Belastingdienst begint charme-offensief na gelakte dossiers

Geen categoriedec 13 2019, 17:00
Compleet zwartgelakte dossiers opsturen naar mensen die jarenlang onterecht voor fraudeur werden aangezien, viel toch niet helemaal lekker bij de gedupeerden. Staatssecretaris Menno Snel (D66, Financiën) ging vóór die stunt al flink door het stof en wil dat niet nog een keer meemaken. Dus heeft de Belastingdienst wéér reparatiewerkzaamheden te verrichten.
Staatssecretaris Snel overleefde een motie van wantrouwen, puur omdat de coalitiepartijen geen zin hadden in nóg een schandaal. Er werd veel sorry gezegd, de gang van zaken was allemaal betreurenswaardig en de gedupeerden konden gewoon de Belastingtelefoon bellen. En wie écht wilde weten waarom hij voor fraudeur werd aangezien, kon het dossier toegestuurd krijgen. Het resultaat voor de 150 aanvragers is natuurlijk lang en breed bekend.
Snel, amper bijgekomen van de motie van wantrouwen, voelt ook wel aan dat deze 'zwarte dossiers-stunt' overkomt als een smerige trap na. En ook nog eens één die ook wéér in zijn gezicht kan ontploffen. Nou, om dat voor te zijn begint hij dus nu een charme-offensief: gedupeerden worden gebeld en er kan zelfs iemand bij hun langskomen om tekst en uitleg te geven.
Dat gaat nog een zware klus worden voor de ambtenaren die aan moeten bellen van de staatssecretaris. De kans is dik aanwezig aan dat zij de volle laag over zich heen krijgen terwijl ze er hoogstwaarschijnlijk zelf helemaal niets mee te maken hadden, wat de gedupeerden natuurlijk alleen maar verder zal frustreren. Heel erg wrang allemaal...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten