Bomaanslagen met auto's in chaotisch Libië: meer dan dertig doden

Geen categoriefeb 20 2015, 13:00
Waarschijnlijk zitten jihadi's van ISIS achter deze nieuwe terreuraanslagen.
ISIS is nog lang niet klaar met Libië: vandaag zijn meer dan dertig doden gevallen in aanslagen met autobommen in de Libische stad Qubbah. Het staat nog niet vast dat de moslimbarbaren van ISIS achter de aanslagen zitten, maar het kan bijna niet anders, omdat Qubbah niet ver van Derna ligt, waar het terreurleger van ISIS de macht heeft overgenomen.
De Arabische nieuwszender Al-Arabiya meldt dat de bommen afgingen bij een tankstation en een gebouw van de veiligheidsdiensten. Bij het tankstation stonden automobilisten in de rij om te tanken, meldt AP.
De Arabische lente, waar zoveel mensen om hebben staan juichen alsof Noord-Afrika en het Midden-Oosten in één klap verlicht zouden raken, begint meer en meer te lijken op een islamitische winter, een ijskoude nachtmerrie. Niet zo lang geleden zaagde de prehistorische terreurclub van zelfbenoemd kalief Abu Bakr al-Baghdadi de hoofden af van 21 Egyptische christenen. Egypte reageerde toen met een bombardement op verschillende ISIS-doelen.
Het is nu een enorme chaos in Libië en dat zal het nog maanden en misschien wel jaren blijven. ISIS wil niets liever dan het islamitische kalifaat in Syrië en Irak uitbreiden naar de rest van de islamitische wereld. Libië moet uiteindelijk een integraal onderdeel uitmaken van het kalifaat. Als het ISIS lukt, zitten ze heel, heel dichtbij Europa.
Italië kunnen ze dan bereiken met de boot. De aantrekkingskracht van ISIS zal alleen maar toenemen. De ene na de andere radicale moslim zal willen afreizen naar het kalifaat. Als we niet willen dat ISIS ook maar één voet op Europese grond zet, dan moeten we keihard toeslaan. Niet alleen met bombardementen, maar ook met boots on the ground. Denken dat het vanzelf wel goedkomt, is hopeloos naïef.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten