shutterstock 1039146241

Boris Johnson probeert Britten te waarschuwen: 'Ik was te dik toen ik met corona werd opgenomen'

Geen categoriejul 27 2020, 13:00
De Britse regering heeft een overheidscampagne aangekondigd om men aan te sporen gezonder te gaan worden, en de overtollige kilo's kwijt te raken. De meeste mensen die op de IC terecht komen hebben vaak overgewicht. Ook Boris Johnson toont een emotionele kant: hij praat over zijn overgewicht en wat dat betekende toen hij het virus opliep.
https://twitter.com/BorisJohnson/status/1287649130655997959?ref_src=twsrc%5Etfw
Het is mooi om te zien hoe open BoJo is over zijn persoonlijke situatie. Toen hij ziek was door het coronavirus werd hem de ogen geopend. Het virus trof hem zwaar, mede vanwege zijn zware overgewicht. De Britse overheid probeert nu men te overtuigen van het belang van een gezonde levensstijl, er is niks 'leuks' of 'positief' aan overgewicht en obesitas.
Mensen met extreme overgewicht worden tweemaal zo vaak getroffen door het virus dan mensen met een gezond gewicht. Dat is helaas de realiteit, wat betekent dat een gezonde levensstijl enorm belangrijk is en blijft.
De Britse overheid hoopt op deze manier haar bevolking een beetje wakker te schudden, en tegelijk het overgewichtsprobleem aan te pakken. In West-Europese landen zie je de laatste decennia het aantal mensen met overgewicht en obesitas rap stijgen. Een trend waar je je eigenlijk kapot voor moet schamen.
Of het gaat werken is nog maar de vraag. Een campagne is qua invloed vaak maar gering, voor veel mensen is hun eigen gedrag aanpassen niet zo makkelijk als dat het lijkt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten