Bouwvakkers zien klein, ziek meisje in het raam van een ziekenhuis naar ze kijken. Daarom besluiten ze om haar een hart onder de riem te steken

Geen categoriesep 02 2015, 12:00
Soms betekent een klein gebaar meer voor mensen dan je voor mogelijk houdt.
De St. Louis Children’s en Barnes-Jewish ziekenhuizen in Missouri worden op dit moment gerenoveerd. Een patiëntje van het kinderziekenhuis, de 2-jarige Vivian, vindt het fantastisch om vanuit haar raam toe te kijken terwijl de bouwvakkers beneden haar aan het werk zijn. Elke keer weer zwaait ze naar hen. Natuurlijk zwaaien de hardwerkende mannen vrolijk terug.
Onlangs vonden de bouwvakkers het echter tijd worden om het arme meisje - dat aan leukemie lijdt - een echte, mooie beterschapsboodschap te geven. En dus deden ze dat.
Ginger Keith, Vivians moeder legt uit wat het voor haar dochtertje betekende:
"Het was echt schitterend. Het was een heel bijzondere dag voor haar."
Afgelopen winter kregen Ginger en haar man te horen dat de kleine Vivian aan leukemie leed. Hun dochtertje werd vervolgens opgenomen in het kinderziekenhuis, waar ze een groot deel van de tijd in isolering doorbrengt. Dit omdat een kind met leukemie bijzonder zwak is en heel snel infecties en andere ziektes kan oplopen van anderen. Dat moet natuurlijk voorkomen worden.
Dat is belangrijk, maar voor een klein meisje is het natuurlijk een ware nachtmerrie. Ze hoort de hele dag door te spelen met vriendjes en vriendinnetjes, en geknuffeld te worden door haar ouders. In plaats daarvan zit ze grote delen van de dag in haar eentje in een ziekenhuiskamer waar ze zich kapotverveelt.
Screen Shot 2015-09-02 at 12.21.09
Metaalwerkers Travis Barnes en Greg Combs begrepen dat het leven ontzettend zwaar moet zijn voor de kleine Vivian. Daarom deden ze onlangs iets schitterends voor haar: ze schreven, met behulp van een balk, een mooie beterschapsboodschap voor haar. Greg:
"Ik dacht aan mijn eigen kinderen toen ik haar zag en aan hoe wonderbaarlijk mooi het leven eigenlijk is."
Daarom namen hij en zijn collega dus de beslissing om Vivian een hart onder de riem te steken.
Screen Shot 2015-09-02 at 12.22.05
Voor Vivian was het één van de mooiste dagen van haar leven. Ze zag dat anderen - de bouwvakkers die ze zo nauwlettend in de gaten houdt - haar waarderen en graag willen dat ze beter wordt. Als gevolg hiervan voelt ze zich in ieder geval mentaal veel beter - en datzelfde geldt voor de andere kinderen in het ziekenhuis die de boodschap ook zagen. Vivians dokter legt uit:
"Een afleiding zoals dit - alles dat ervoor zorgt dat ze even niet aan hun ziekte denken - is fantastisch voor deze kinderen. Het heeft ze echt een mentale opkikker gegeven."
Een andere jonge patiënt reageerde op de boodschap door een mooie poster te maken met daarop de woorden "dank jullie wel." Ook stond er een groot hart op. Vervolgens hing hij zijn poster voor het raam zodat de bouwvakkers het konden zien. Op die manier waren de bouwvakkers op hun beurt ontzettend geraakt door de kinderen.
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/09/Construction-workers-send-get-well-message-to-toddler-360p1.mp4"][/video]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten