Boze Donald Trump dreigt weer met importheffingen van twintig procent voor Europese auto's

Geen categoriejun 22 2018, 19:00
De handelsoorlog is nog lang niet voorbij. Sterker nog, het lijkt een geheel nieuw hoofdstuk te introduceren: importheffingen van twintig procent op Europese auto's die de Verenigde Staten binnenkomen. De Amerikaanse president, Donald Trump, wil met dit dreigement de Europese Unie ertoe dwingen om heffingen en tarieven op Amerikaanse producten te verlagen of weg te halen.

Momenteel hanteert de VS een heffing van 2,5 procent op personenauto's uit de EU, die op haar beurt weer een heffing van 10 procent heeft voor geïmporteerde Amerikaanse auto's. In maart kwam Trump ook al met een dreigement van forse heffingen op auto's van Europese makelij.

Ook zou Trump bij het bezoek van de Franse president Emmanuel Macron aan Washington in april hebben gezegd dat hij graag zou zien dat alle Mercedessen uit New York verdwijnen en dat hij de deur voor Duitse autobouwers als BMW, Daimler en Audi op de Amerikaanse markt wil dichtgooien.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1010166772912320513?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.ad.nl%2Feconomie%2Ftrump-dreigt-met-importheffing-van-20-procent-op-europese-auto-s~a4c5abd0%2F
Trump is deze handelsoorlog gestart en wordt boos als andere landen reageren op het beleid van de Amerikaanse president. Dat is nogal kinderachtig en vrij labiel. Nu gaat er dus gebeuren waar ik al vaker over gesproken heb: het over en weer gaan van dreigementen en het verhogen van heffingen en tarieven. Een neerwaartse spiraal.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten