Boze Donald Trump dreigt weer met importheffingen van twintig procent voor Europese auto's

Boze Donald Trump dreigt weer met importheffingen van twintig procent voor Europese auto's

De handelsoorlog is nog lang niet voorbij. Sterker nog, het lijkt een geheel nieuw hoofdstuk te introduceren: importheffingen van twintig procent op Europese auto's die de Verenigde Staten binnenkomen. De Amerikaanse president, Donald Trump, wil met dit dreigement de Europese Unie ertoe dwingen om heffingen en tarieven op Amerikaanse producten te verlagen of weg te halen.

Momenteel hanteert de VS een heffing van 2,5 procent op personenauto's uit de EU, die op haar beurt weer een heffing van 10 procent heeft voor geïmporteerde Amerikaanse auto's. In maart kwam Trump ook al met een dreigement van forse heffingen op auto's van Europese makelij.

Ook zou Trump bij het bezoek van de Franse president Emmanuel Macron aan Washington in april hebben gezegd dat hij graag zou zien dat alle Mercedessen uit New York verdwijnen en dat hij de deur voor Duitse autobouwers als BMW, Daimler en Audi op de Amerikaanse markt wil dichtgooien.

?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.ad.nl%2Feconomie%2Ftrump-dreigt-met-importheffing-van-20-procent-op-europese-auto-s~a4c5abd0%2F

Trump is deze handelsoorlog gestart en wordt boos als andere landen reageren op het beleid van de Amerikaanse president. Dat is nogal kinderachtig en vrij labiel. Nu gaat er dus gebeuren waar ik al vaker over gesproken heb: het over en weer gaan van dreigementen en het verhogen van heffingen en tarieven. Een neerwaartse spiraal.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties