Brazilianen jagen Venezolaanse migranten terug de grens over na criminele acties

Geen categorieaug 19 2018, 9:00
Met de socialistische president Maduro aan de macht in Venezuela, valt het te begrijpen dat Venezolaanse burgers graag willen vluchten uit eigen land. De economie is naar de Filistijnen, Maduro misbruikt zijn macht en van een democratie is in geen geval meer sprake. Waar moeten al die migranten heen? De meeste gaan naar Brazilië, maar de bewoners lijken hun grens te hebben bereikt.

Bewoners in de Braziliaanse grensplaats Pacaraima hebben vluchtelingen uit het nabijgelegen Venezuela aangevallen. Volgens hen zaten vier migranten achter de gewelddadige overval op een lokale winkelier. Die is beroofd, neergestoken en geslagen achtergelaten, zeggen de lokale autoriteiten van het stadje.

Na de overval gingen boze bewoners van Pacaraima de straat op. Ze gooiden stenen naar de Venezolaanse migranten, staken hun bezittingen in brand en schreeuwden "Ga weg! Ga terug naar Venezuela".

Volgens de politie zijn honderden Venezolanen terug gevlucht naar hun eigen land vanwege het geweld.

De grens valt heel erg moeilijk te sluiten, aangezien Brazilië een gigantisch land is en voornamelijk is bedekt met regenwoud. Er is een schatting gemaakt van het aantal 'vluchtelingen' en het komt uit op 2,3 miljoen. De omringende landen kunnen dat onmogelijk aan en het valt moeilijk tegen te houden. Als er zo veel mensen op de vlucht zijn, dan kan je net zo goed stenen muren plaatsen, want met de plaatselijke politie of het leger kan je er vrijwel niets aan doen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten