Brazilianen jagen Venezolaanse migranten terug de grens over na criminele acties

Brazilianen jagen Venezolaanse migranten terug de grens over na criminele acties

Met de socialistische president Maduro aan de macht in Venezuela, valt het te begrijpen dat Venezolaanse burgers graag willen vluchten uit eigen land. De economie is naar de Filistijnen, Maduro misbruikt zijn macht en van een democratie is in geen geval meer sprake. Waar moeten al die migranten heen? De meeste gaan naar Brazilië, maar de bewoners lijken hun grens te hebben bereikt.

Bewoners in de Braziliaanse grensplaats Pacaraima hebben vluchtelingen uit het nabijgelegen Venezuela aangevallen. Volgens hen zaten vier migranten achter de gewelddadige overval op een lokale winkelier. Die is beroofd, neergestoken en geslagen achtergelaten, zeggen de lokale autoriteiten van het stadje.

Na de overval gingen boze bewoners van Pacaraima de straat op. Ze gooiden stenen naar de Venezolaanse migranten, staken hun bezittingen in brand en schreeuwden "Ga weg! Ga terug naar Venezuela".

Volgens de politie zijn honderden Venezolanen terug gevlucht naar hun eigen land vanwege het geweld.

De grens valt heel erg moeilijk te sluiten, aangezien Brazilië een gigantisch land is en voornamelijk is bedekt met regenwoud. Er is een schatting gemaakt van het aantal 'vluchtelingen' en het komt uit op 2,3 miljoen. De omringende landen kunnen dat onmogelijk aan en het valt moeilijk tegen te houden. Als er zo veel mensen op de vlucht zijn, dan kan je net zo goed stenen muren plaatsen, want met de plaatselijke politie of het leger kan je er vrijwel niets aan doen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties