Minister Koolmees van grijpgraag D66 volhardt: hogere AOW-leeftijd vanaf 2021

Geen categorieaug 18 2018, 19:00
Je werkt je dood.
Minister Koolmees heeft helemaal niets met kritiek van oppositiepartijen die willen dat de verhoging van de AOW-leeftijd langzamer wordt ingevoerd. Nee, zegt de D66'er, vanaf 2021 moet iedereen eraan geloven:

Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken ziet niets in de suggestie van actuarissen dat de AOW-leeftijd langzamer moet stijgen naar 67 dan in de huidige afspraken is vastgelegd. Dat schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer.

Let wel, natuurlijk ben ik voor de verhoging van de AOW-leeftijd. Het huidige systeem is niet lang houdbaar... en eigenlijk geloof ik dat het aan ons zélf is om te voorzien in onze oude dag; om te sparen en te investeren zodat we na ons werkzame leven niet afhankelijk zijn van anderen. Nederland is daar ontwikkeld genoeg voor. We zijn een rijk land, de gemiddelde werknemer kan prima helemaal zelf sparen voor zijn oude dag. De overheid is daar niet bij nodig. Sterker nog, het AOW-systeem kóst ons geld, omdat het niet eens bijna zoveel oplevert als het zou opleveren als je het helemaal privaat zou doen.
Maar dat staat hier even los van. Het gaat erom dat minister Koolmees en zijn collega's van het nachtmerriekabinet roepen dat het niet anders kan terwijl ze ondertussen wel afwillen van de dividendbelasting wat de staat letterlijk enkele miljarden kost.
Het is tekenend voor de wijze waarop het politieke establishment omgaat met de kiezer... en met de economische, financiële en politieke problemen waarmee we ons geconfronteerd zien. De gewone Nederlander wordt altijd en steeds weer gepakt terwijl de financieel boven-ons-gestelden (zeker als het buitenlanders betreft) er juist op vooruit gaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten