Na vreselijk nieuw seksueel misbruikschandaal komt de Paus met nietszeggende hippie-tweet

Geen categorieaug 18 2018, 18:00
Ah ja.
Hoe moet je als paus reageren als de katholieke kerk voor de zoveelste keer betrapt wordt op het, op grote schaal!, misbruiken van kinderen -- en dan met name van jongetjes? Een normaal mens denkt dan: met de billen bloot, een grootschalig onderzoek aankondigen, alle verantwoordelijke priesters en andere 'vaders' eruit gooien, en bij de autoriteiten aandringen op criminele vervolgingen waar mogelijk.
Helaas, paus Franciscus denkt daar net een beetje anders over:
https://twitter.com/Pontifex/status/1030778837687304192
Serieus? Dát is de tweet die je produceert na het zoveelste misbruikschandaal waar je kerk bij betrokken is? Je zou erom lachen als het niet zo ontzettend triest was.
Want hier moeten we natuurlijk volkomen open over zijn: pedofiele katholieke priesters hebben letterlijk duizenden -- vele duizenden zelfs! -- slachtoffers gemaakt de afgelopen decennia. Als het hier een andere organisatie betrof zou geconcludeerd worden dat het een criminele organisatie was; een soort van religieuze maffia. Zó triest is het gesteld met de kerk... en haar 'vader' die blijkbaar nog steeds niet begrijpt dat dit soort walgelijk misbruik keihard aangepakt dient te worden.
Overigens wil je er niet eens over nadenken hoeveel kinderen mogelijk misbruikt zijn de afgelopen eeuwen. Want wij gaan er nu vanuit dat dit iets is van de laatste vier decennia ofzo, maar wie zegt dat dit zo is? Wie kan zeggen dat dit niet al veel langer gaande is en dat seksueel misbruik niet letterlijk al eeuwen deel uitmaakt van 'de kerk-cultuur'?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten