Haha! SP-raadslid ondekt dat het toch wel heel fijn is om geld te verdienen en stapt uit de partij om inkomsten te behouden

Geen categorieaug 18 2018, 17:00
Wat nou solidariteit?
De beste manier om een socialist ervan te overtuigen dat het socialisme een zieke ideologie is door hem zo ver te krijgen dat hij heel hard moet werken... om vervolgens een groot deel van zijn inkomsten af te pakken:

Fractievoorzitter Tom Verreussel heeft deze week zijn lidmaatschap van de SP Borne opgezegd. Verreussel wil verder gaan als zelfstandig raadslid. Reden van vertrek is dat Verreussel een groot deel van zijn raadsvergoeding niet [wil] afstaan aan de socialisten, iets dat wordt gezien als solidariteitsprincipe bij de partij.

Je kunt je er iets bij voorstellen. De SP pikt namelijk een deel in van elke euro die raadsleden en Kamerleden (en andere gekozen SP'ers) verdienen. Dit geld wordt vervolgens niet gebruikt om arme mensen te helpen, maar om de partijkas te spekken. Lees: om nog meer geld te verkwisten aan verkiezingscampagnes die toch verpest worden door charismaloze en ideeloze fractietrekkers (hallo Emile Roemer!).
Natuurlijk heeft de partij meer hoop op een goede toekomst nu Lilian Marijnissen het daar voor het zeggen heeft, maar dan nog steekt het hardwerkende, actieve SP'ers ongetwijfeld dat ze een deel van hun inkomsten moeten afstaan aan De Partij.
Geen wonder dus dat Verreussel uit de partij stapt. Het enige dat je hem kwalijk kunt nemen is dat hij van te voren op de hoogte was van de regeling. Maar ja, misschien dat hij het echt zelf eerst moet ondervinden om te begrijpen hoe oneerlijk het SP-systeem is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten