Break! Boeren gaan toch niet supermarkten blokkeren!

Geen categoriedec 16 2019, 14:00
Al enige dagen ontstond er flink wat ophef over mogelijke blokkades en demonstraties voor distributiecentra van supermarkten. Men raakte in paniek omdat zo de Kerst aankopen in de knel zouden raken. Want de bevoorrading zou hierdoor in de problemen komen. Gelukkig brengen de boeren-demonstranten goed nieuws: toch geen blokkades voor supermarkten!
Farmers Defence Force kreeg flink wat kritiek over zich heen nadat de geruchten de ronde deden dat ze mogelijk de bevoorrading van supermarkten zouden belemmeren. Na de domme opmerking over boeren en de Holocaust lijkt het alsof Farmers Defence Force zo'n beetje het laatste krediet heeft verspeeld. Gelukkig bracht de advocaat van FDF zojuist duidelijkheid.

"Dat blokkades deel uitmaken van de acties is nepnieuws", aldus Van der Goot. "Vanuit FDF is nooit gesteld dat locaties van leden van CBL worden geblokkeerd. FDF zal zich dan ook tot het uiterste inspannen om blokkades te voorkomen."

De branchevereniging van supermarkten had een kort geding aangespannen om eventuele blokkades te voorkomen.
Nu blijkt dat het niet de intentie is van FDF om opzettelijk dingen te blokkeren, ze willen zogeheten 'dynamische acties' inzetten.

"Met dynamisch wordt bedoeld: van doel naar doel rijden", aldus Van der Goot. "Omdat het gaat om een groot aantal doelen die meerdere dagen gaan duren, is de boeren gevraagd voldoende eten en drinken, een luchtbed en slaapzak mee te nemen."

Volgens de advocaat is de angst van de branchevereniging ongegrond en gebaseerd op geruchten. Toch kan het zijn dat supermarkten wel degelijk hinder ondervinden.

"maar dat is juridisch aanvaardbaar". "Mocht het toch tot blokkades komen, dan heeft FDF dat niet in de hand en is het aan de autoriteiten om op te treden."

We zullen zien wat er woensdag gaat gebeuren!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten